Sju naturliga underverk, nu kommer städerna

I höstas utsågs världens sju naturliga underverk, för finalisterna, se länk till höger. Jag tror att många av oss har svårt att pricka av hela den listan, för min del har jag alla platserna kvar att uppleva. De som vann var: 

* Amazonas (Sydamerika)
* Halongbukten (Vietnam)
* Iguazúfallen (Argentina/Brasilien)
* Jeju (Sydkorea)
* Komodo (Indonesien)
* Puerto Princesa (Filippinerna)
* Taffelberget (Sydafrika)



Nästa projekt för www.newsevenwonders.com är att utse världens sju "underverksstäder". Just nu är det dags att nominera de städer man vill se i omröstningen, någon favorit?


Ligger här jetlaggad under tjock filt o tä...

Ligger här jetlaggad under tjock filt o tänker på den söta expediten på Harnn på Central. Jag gav henne mitt Visa-kort när jag skulle betala o hon frågade om min kod. Helt paff sa jag intelligent Va? Koden, bad hon. Den s köpt jag in själv, svarade jag. Nu var det hennes tur att se förvånad ut. Hon upprepade kravet på koden o jag att jag ville slå in den själv. När jag slog koden stod vi där o förstod varandra inte alls. Hur löser man det? Jo, genom att fnissa, naturligtvis. Alltså fnissade jag o sa att i mitt hemland är koden en hemlighet som man inte kan fråga om. Hon slog handen för munnen, fnissade o sa Och här står jag o slår in den hela tiden. Båda glada o nöjda o en erfarenhet rikare.


Nai Yang

mms_img-15996719 (MMS)

Savoeys restaurang


Drygt elva timmars flygning samt några tim...

Drygt elva timmars flygning samt några timmar på Bangkoks flygplats var mer än batteriet på min Walkman klarade av. Fullt plan denna gång. Nu på tåget hem och ingen ny resa i sikte på länge.


Nu har vi tillbringat lång tid på Bangkoks...

Nu har vi tillbringat lång tid på Bangkoks flygplats, det är ok, det är en bra flygplats men det kan bli dyrt, här finns många shoppingmöjligheter. Snart dags att boarda till Köpenhamn. Fryser redan pga luftkonditioneringen, hur ska det bli att komma hem?


Försenade lyfter vi snart mot Bangkok. Phu...

Försenade lyfter vi snart mot Bangkok. Phukets landningsbana är så kort att stora plan inte kan lyfta med full tank.


Lunch på stranden innan det är dags för fl...

Lunch på stranden innan det är dags för flyg till Bangkok. Känns konstigt med strumpor o gympaskor på stranden.


Har lämnat Burtons på flygplatsen. Dags at...

Har lämnat Burtons på flygplatsen. Dags att plocka ihop. Tar alltid längre tid än man tror.


Köpt saronger till stolarna för att vara r...

Köpt saronger till stolarna för att vara rädd om dem o få dem lite tuffare. Efter mat hos Mr Gerd på stranden Savoey är Ingrid o jag nu tillbaka i stolarna. Undrar om myggen biter ihjäl oss om vi sover ute inatt?


Sitter här och ojar oss över tre grader va...

Sitter här och ojar oss över tre grader varmt o ösregn i Helsingborg o Chengdu. Solen snart nere, fläkten på, fåtöljen fortfarande skön, snart dags att åka ned till stranden o äta. Mannen fixar trasig fläkt. Ingrid o jag sitter. Barnen slöar. Kommer att sakna hantverk, allt det vackra o de små detaljerna när jag kommer hem. Vem gör vackra kanter på gurkan till vardags? Ska tända doftljus i badrummet hemma varje morgon. Hålla stressen borta men vara tacksam för en bra, stimulerande vardag med trevliga människor.


Blandade bilder Thailand 11/12


Gummiträden har växt ytterligare, för att inte tala om bananplantan utanför köksfönstret.


Arvid o Burton.


Buddha badar. Hittar du Buddha? Finn fem fel ;-)


Snusan.


Lämna inte barn och hundar i bilen. I Phuket Town. Vi väntade på Ingrid som försökte köpa bussbiljett till Bangkok med begränsad framgång.


George, Burton, Arvid o Emy utanför Swensen's Glass i Phuket Town.


Tennisbanor inomhus på Thanyapura.


Vem har sagt att det materiella inte betyder något? Äntligen sköna fåtöljer till altanen och inte ont i rumpan av att sitta på hårda bänkar. Två stycken att slåss om.


Såhär glad blir man av att sitta i en mjuk stol. Vi har suttit i dem ända sedan de kom och jag vill gärna sitta kvar.


Träning Phuket

Det finns utmärkta möjligheter att träna på Phuket om man vill. Förutom det mest lättillgängliga, dvs simma i poolen, promenera på stranden, cykla, dyka, snorkla mm vill jag rekommendera två alternativ.

Tomasz Goetel har www.HotYogaPhuket.com. Lektioner de flesta morgnar och eftermiddagar i veckan.

Igår  blev vi visade runt på den nya anläggningen vid Phuket International School, se www.thanyapura.com. Blev mycket imponerad. Här finns:
- 50 och 25 m långa pooler av olympisk standard
- 900 kvm träningshall styrka o cardio, helt nya maskiner
- yoga, pilates o dansklasser
- 500 m löparbana
- rugby resp fotbollsplan enligt standard
- 6 tennisbanor varav 4 under tak
- omklädningsrum med bastu, yacuzzi, kalltunna och ångrum
- avdelning för barn respektive yngre tonåringar
- kampsportstudio, aerobic och spinningrum samt hypoxy room - kan det vara tyngdlöst rum för det ska finnas.
- beach volleyboll
- sportklinik
- spa
- restaurang med kafé och vinkällare

Allt nybyggt och fräscht. Pris en dag 600 THB, en månad 2.500 THB januari 2012.

Har fått nya stolar!!! Sitter nu i stolen ...

Har fått nya stolar!!! Sitter nu i stolen o surfar. Förstår inte varför vi ska åka hem imorgon?


Vi tömmer frysen. Glassfest!

Vi tömmer frysen. Glassfest!


Internet fungerar äntligen! Alla kastar si...

Internet fungerar äntligen! Alla kastar sig in så nu är det ganska trögt. Imorgon åker vi hem.


Har varit på studiebesök på den största tr...

Har varit på studiebesök på den största träningsanläggning jag någonsin sett. Innehöll bl a rugbyplan med 2.500 åskådarplatser, tennisplaner ute o inne, 50-meters bassäng 3 m djup, 25-meters bassäng, barnbassäng, kardiorum, styrketräning, mental träning, akupunktur, yacuzzi, yoga, pilates, you name it. Superimponerad. Www.thanyapura.com. Sedan åkte vi till stranden och åt.


Igår klipptes gräsmattan här utanför omsor...

Igår klipptes gräsmattan här utanför omsorgsfullt med kantklippare. Idag har de sopat den. Här är så fint.


Körde Paddy till flygplatsen halv sex imor...

Körde Paddy till flygplatsen halv sex imorse för att han skulle försöka få stand-by biljett till Bangkok. Alla flyg till Bangkok slutsålda idag, det går inte få flyg. Alla bussar också slutsålda. Stora resardagen. Paddy fick plats på första flighten o är nu i BKK!


Har gjort både Phuket Town o Patong idag. ...

Har gjort både Phuket Town o Patong idag. Nu återstår bara att köra hem. Väntar på takeaway sedan kör vi.


Ösregn idag, blir nog dagsmeja. Det droppa...

Ösregn idag, blir nog dagsmeja. Det droppar o porlar överallt o jag blev tvungen att tända i sovrummet, ljuset räckte inte till. Inget monsunregn men blommorna behöver inte vattnas idag. Ingrid o jag tar ungdomarna till Phuket Town idag för shopping, fler kalsonger o t-tröjor :-)


Nu regnar det rejält. Spelar ingen roll, p...

Nu regnar det rejält. Spelar ingen roll, pojkarna är jätteglada, vi också, Burton med familj är på besök.


Nyår 2011/2012


Indigo Pearls jättelika, vackra lampor på stranden. På långt håll såg det ut som lysande istappar.





Bananblommor på naturligt sätt i gummiplantagen - som blivit stor - utanför fönstret.


Fakta Railay Beach

Railay Beach har vid något tillfälle blivit utsedd till en av världens tio vackraste stränder. Stranden är egentligen 3 olika stränder, Railay West där båtarna kommer in (longtail båtar), baksidan på ön som är ett mangrove träsk och som egentligen är den riktiga Railay Beach enligt någon, samt Railay East som anses vara vackrast.  (Möjligen kan jag ha blandat ihop vilket som är East o West. Är det tvärtom så bara vänd på resonemanget. Det är gångavstånd mellan allt och det finns skyltar.)

 

Railay (stavas ibland Railey, ibland Rai Leah etc) ligger vid Krabi. Kommer man från Phuket går det bra att köra runt bukten till Ao Nang, tar ca 3 tim och vägen är helt OK, och sedan båten därifrån.

 

Vi valde att ta båt från Phuket till Railay. Dit åkte vi med Ao Nang Travel and Tour, se www.aonangtravel.com. Båtar går från Rassada Pier i Phuket Town, lägg på körtid, det är dåligt skyltat och vägen dit osannolik, vi får fråga varje gång (säg Rassada och le så pekar de i bästa fall i rätt riktning).  Båtar går från Phuket 08.30 och 13.30. Från Railay går de 10.30 och 15.15 (dec 2011). Detta är naturligtvis cirkatider och betyder att du ska vara där i tid men de kanske väljer att ge sig av och absolut komma fram lite senare. Överfart ca 2 timmar. Stor båt, toalett på båten, platser både ute och inne (luftkonditionering på vår båt). Pris 700 THB per person.

 

Vi klättrade med Seacliffs. Inget förbeställt, 800 THB för klättringsledare och två andra gäster. George fick möjlighet att prova ca 6 olika klätterleder och höll på i ca 3 timmar tillsammans med de andra gästerna. Trevlig guide, pratade bra engelska. All utrustning ingår. Det finns möjligheter för alla kunskapsnivåer och det går också att hyra enbart utrustning. Bra att ha med sig är en flaska vatten. Hittar ingen hemsida men mailadressen är [email protected], tel +66 (0)84 629 21 73 alternativt +66 (0)85 786 35 01.

 

Hem ville vi gärna komma fort. Således valde vi att åka speedboat, vilket kostade 950 THB per person. Båten stannade på Ao Nang, Ko Yao Noi och Ko Yao Yai. Denna resrutt var mindre känd och jag lyckades inte hitta den på internet och inte i informationen heller tidigare. Båten ankom till Bang Rong Pier, vilket är mycket närmare oss och mycket enklare att hitta. Nackdelen när vi kom fram var ju att vår egen bil stod på Rassada… Ingick transport till hotellet. Föraren heter Soleman och telefonnummer är 08 0526 1001.


RSS 2.0