Mdina



Det blev visst bara en bild per inlägg o bara åt ett håll. Det går inte att blogga när man är inloggad. Men i civiliserade trakter fungerar det att blogga!

Mdina

Igår blev det ytterligare en stund vid poolen. Många var på båttur till Blå Lagunen. Alla skiftade i olika nyanser i skärt, rött o brunt i slutet av dagen.

Vi åkte buss till världsarvsstaden Mdina med anor till långt före Kristus. Vi möttes av fanfarer o guidades genom staden där den nya kyrkan byggdes 1698. De nya byggnaderna har byggts ovanpå de gamla, vilket skulle göra det till rena himmelriket för en arkeolog. Nåväl, tjusigt var det o vi åt middag på vita dukar till operatoner. Tack Contrast för ett fint arrangemang.




Kvällsliv

Satt en stund på balkongen igår i skymningen, såg fullmånen, kryssningsfartyg o segelbåt passera förbi. Det plockades ihop, fixades o förbereddes för kvällen både ute o inne. En av dagens bästa stunder.

Sedan testade vi Maltas uteliv som är intensivt. Väldigt många unga ute, inte lika mysigt med livemusik som i Dublin utan mer modernt elektroniskt.

Kurs

Idag är det moms som gäller. Och en fantastisk siesta vid poolen. Jag älskar sol o värme. Och så lite Pink i hörlurarna... Jaha, nu är det moms igen.


Detta gillas!

En stund vid poolen innan momskursen. Jaaa!!!


Dagens adrenalinkick - hittills

Mellanlandning i Wien, stor flygplats med dålig skyltning. För transfer gick vi upp o ned, ut genom tullen trots tidigare besked om att vi inte skulle ut genom tullen - ja, ni förstår. Man ska vara glad åt motion när man sitter mycket.

Äntligen hittade vi incheckningen. Alla platser slut så vi fick stand by-biljetter. Martin o jag åkte utan övriga i gruppen o vi såg väl för snälla o mesiga ut. Dags att behålla lugnet men bli förbannad. Då dök det plötsligt upp två platser... Tydligen överbokar Air Malta systematiskt. Fult!

Underbar tidpunkt

Allt packat, glömde solglasögonen men hann hämta. Lämnade tömning av diskmaskin o sopor till barnen, undrar hur det går. Tänker på att jag gillar eftermiddagsflyg.

App

Ja, det gick ju bra att blogga via app istället för via sms.


Dock blev det ingen styckeindelning o testar därför nu.


Undrar hur det fungerar utan Internet-uppkoppling?

Dags igen

Äntligen är det dags att resa igen. Årets gemensamma utbildningsresa går till Malta, ska bli kul för där har jag aldrig varit. Yngste sonen var där i värmebölja i sommar o när jag frågar hur det var svarar han att det var varmt o gult o ont om läsbara böcker i affärerna.

Han delade ett mindre rum med tre andra killar varav åtminstone en hade lite dålig koll på hygienen. Alla - svettiga - kläder förvarades i en öppen resväska. Flugorna fann detta intressant! Kanske t o m en bra plats att lägga ägg? Därefter kom myrorna för att få sig ett skrovmål... Arvid hade sin väska nogsamt stängd men efter den historien, behöver jag säga att allt blev tvättat när han kom hem.

Projekt denna veckan: leta upp passet o laddarsladdar till bl a kamera. Var snäll o håll tummarna för att jag lyckas med det! Ser fram emot sol på redan vinterblek hy o naturligtvis trevligt sällskap. Och lite fördjupade momskunskaper inte att förglömma :-)

Lyssna på äventyrsresor - Pathfinder Travels

Ibland har man inte tid eller råd att resa, ibland behöver man bara få inspiration för att tänka utanför de vanliga rutterna. Att lyssna på andras resor kan också vara ett sätt att skapa drömmar tillsammans. Förra veckan var äldste sonen och jag i Malmö och lyssnade på Pathfinder Travels, www.pathfindertravels.se. Vi fick höra om resor till Marocko, Nepal, familjeresor till Turkiet och en väldigt spännande resan till Base Camp Everest dit ca 70% av de som anmäler sig till resan hos Pathfinder kommer. De andra drabbas av höjdsjuka eller dåligt väder.
 
Familjeresor till Turkiet fungerar med barn i tioårsåldern och uppåt och bygger på skattjakter och äventyr.
 
För min del lät vandring i Höga Atlas i Marocko tillsammans med shopping i Marrakech som en väldigt lockande resa. Lagom utmaning rent strapatsmässigt - man behöver inte bära tält mm själv - och ett land som jag aldrig besökt. Dessutom ett bra mål att träna inför så att det blir lättare att motivera sig att gå till gymmet...
 
Har inte träffat någon som rest med Pathfinder än, tar gärna emot kommentarer på bloggen. Både upplägg, föreläsare och tidigare resenärer på föreläsningen gav gott intryck. De har också bra infobrev som kan få en att drömma om resor året runt, anmäl dig på deras hemsida.
 
 

RSS 2.0