Ven

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I år blev det en tidig tur till Ven, som alltid lika vackert mitt i Öresund. Det tar ungefär en halvtimme med båt från Landskrona och det går att boka färjan i förskott på www.ventrafiken.se.

Skärhamn

 
 
 
 
Revat storsegel och inget mer, rejält med vind denna helg.
 
 

Akvarellmuseet i Skärhamn

På väg tillbaka från Greenstones skyltas det med Nordiska Akvarellmuseet och jag blir nyfiken och måste köra dit och titta. En specialutställning om Island är på gång och det låter ju lockande, tycker dock att Island är bättre i verkligheten än på dessa bilder och att arkitekturen på museet och landskapet utanför är vackrare.
 
Det märks att man är van vid turister här, utan problem hittar jag ett ställe för lite lunch. Nytt bostadsområde ute på klipporna ser spännande ut, förutom att det vore långt till jobbet ser det intressant ut.

Promenad på Flatön

 
 
Göteborgs skärgård lite innanför. Underbart vackert och möjligen lite lä för blåsten.

Jurta på Flatön, Greenstones

Mysbelysning i köket på kvällen.
 
 
Min fina jurta utifrån. Lite för blåsigt för uteplatsen denna gång.
 
Molnen far förbi däruppe.
 
 
 
 

Jurta på Flatön

Vinden dånar utanför men härinne i min jurta är det lugnt och stilla förutom sprakandet från elden i kaminen.
 
Efter några dagars konferens i Göteborg vill jag njuta av Göteborgs skärgård och hittar ett annorlunda boende på Flatön. Norrut från Göteborg, avfart mot Tjörn och Orust från Stenungsund och sedan vidare på väg 160 mot Varekil. Jag kör till vänster mot Ellös och åker linfärja tillsammans med en bilklubb över till Malö. Tänker på Evert Taubes Maj på Malö, vackra Maj, dig vill alla böljor smeka i det sommarfagra landskapet och kör vidare till Flatön där alla små vägar har ett eget nummer. Nummer 31 leder till Greenstones som är ekoinriktad glamping - glamorous camping.
 
Jag blir väl mottagen, lägger in min medhavda mat i kylen. Väderrapporten på telefonen visar mycket blåsigt, något som bekräftas av dånet utanför. Det blir ändå en ganska lång promenad. Naturspa med watsu och massage eller bara ett dopp i den 35-gradiga poolen känns som överkurs denna gång fastän det ser väldigt mysigt ut med en särskild pooljurta.
 
Det finns ingen mat här och ingen frukost så det gäller att ha lite med sig. Jag har valt enklast möjliga och på söndagen har jag bara mat till frukost. Njuter ändå av att ligga på sängen och omväxlande läsa och titta upp på himlen genom kupolfönstret i taket.
 
Alla moderna bekvämligheter men också en naturupplevelse. Jag kommer gärna tillbaka.
 
För mer info se www.greenstones.se
 
 

RSS 2.0