Bilder från Smögen


Ängsull, plockar trollen och stoppar sina kuddar med, eller hur var det?

Solnedgång vid Solvik.

Målningsarbete Bryggan i Smögen.

Bryggan Smögen.

Fritt liv vid nya husbilscampingen på Solvik.

Bryggan i Smögen.

Utsikt efter räkmackan.

Bryggan.

Gå ut mellan klipporna på stentrappan längst in i viken söderut, efter parkeringarna.
Krabbfiske, alla klarade sig denna gång.



Klättring på klipporna, en hel grupp som hivade sig upp och ned.




Smögen

Promenad på Bryggan i Smögen, tjockt av människor och båtar. Helt plötsligt kom en svärm motorcyklar. Hundar i alla former. Stor räkmacka, gott!


Vidare på den lilla stentrappan borta mellan klipporna. Över stenar och trätrappor mot det inneslutna havet, perfekt för att fånga krabbor. Inga där idag, dock. Satt länge på en klippa och tittade ut på havet, Pettersson-Berger i hörlurarna. Nationalromantik och skärgård, vad kan passa bättre?


Vidare över på andra sidan, mot öppna havet. En hel klätterklubb där som klättrade på granitklipporna. Våra pojkar lockade men det blev inget denna gång. Trift, nävor, glim och små styvmorsvioler i skrevorna. Ganska gott om turister, här är betydligt färre när det regnar, vi vet, vi har varit här i alla väder. Idag är vi inte ljusrosa utan mer djupröda. Till och med jag har satt på solkräm, brukar istället gå in, men det är ju så fantastiskt ute?


Tillbaka till campingen för några timmars sitta och hänga utan att göra ett dugg. Nu korv och pasta, sedan ost och kex och kaffe och choklad. Vi har försökt identifiera olika fåglars sång, helt kört för min del, men lite kul ändå.


Tyckte att det var i jobbigaste laget att packa ihop allting innan vi åkte men det är det värt för att komma iväg såhär.


Camping juni 2011

Klockan är över 11 på kvällen, det är fortfarande ljust och ängsullen nickar på klipporna utanför husbilen. Vi packade lite slarvigt i tisdags och på onsdagskvällen var det dags att köra den traditionsenliga turen upp mot Göteborg. Det är inte helt enkelt att få tonårspojkar att fokusera på packning och fundera på vilka kläder man kan behöva under de närmaste dagarna. Själv har jag packat allt från baddräkt till dunjacka. Dessutom måste handdukar, sängkläder och en del mat finnas med.


För första gången någonsin på denna Kristi Himmelsfärdsresa har killarna inga kompisar med sig utan vi är bara fyra i husbilen. Skönt! Det blir mer semester då. Ytan är inte så stor och det gäller att försöka hålla varje sak på sin plats. Våra vänner som varit med de senaste åren är kärt sällskap och har i år haft lite bättre koll på sin packning än vi. Vi hjälps åt med det vi har glömt (tack för kaffepulvret!).


Liseberg var sådär poppis för två killar utan kompisar och det blev en kort tur. Vidare promenad bort till Nordstan, på vägen inhandlades jeans samt strumpor, det är svårt att klara sig på ett par strumpor under en hel helg. Det blev en ganska lång promenad för mig och äldste sonen i Göteborg, de andra gav upp tidigare.


Kärralunds camping har samma höga standard som tidigare med proffsigt bemötande. Spårvagnen in till stan fungerar utmärkt även om man nästan behöver vara atomfysiker för att begripa hur man ska lösa biljett när man inte är van. Vet fortfarande inte om jag betalade någon biljett på hemresan. Fina duschar och gratis varmvatten nyttjades inte denna gång.


Det kändes skönt att lämna Göteborg för Solviks Camping och Husby strax utanför Smögen. En ny husbilsparkering har etablerats under vintern högt uppe på klipporna. Campingen nästan helt full, så har det aldrig varit förr. Helgen ligger sent i år och fler har fått fram sina campingfordon. Förvånansvärt stor andel husvagnar nere på campingen och vi är glada åt våra mer fria platser här uppe.


Våffeljärnet kom väl till pass för utfordring till åtta personer. Även baddräkten kom till användning trots den ständiga vinden från havet. Utsikten fantastisk över klipporna och solen har bränt oss ljusröda. Här är sanslöst vackert. Samtal om smått och stort, promenad över den vindblästrade stenen med rosa trift, gräs och vattensamlingar. Ibland behövs inga nya upptäcktsfärder eller nya resmål, tradition och gamla vanor känns också tryggt och avkopplande. Bohuslän är vackert och junis frodiga grönska alldeles underbar.


RSS 2.0