Sävsjö camping

 
Någon bild från Baazar blev det inte, kolla in hemsidan istället, www.baazar.se, där finns mycket att se!

Svenssons i Lammhult


Glasriket

 
Bilder från Kosta Design Hotel och från glasblåsning för oss turister i Kosta.

Moshultamåla

Jaha, nu vill inte texten in mellan bilderna igen. Trött blir man när tekniken inte blir bättre utan tvärtom. Kanske man vill ha betalande kunder hos blogg.se?
 
Bilder från Moshultamåla, vandrarhemmet och statyn av Vilhelm Moberg framför sin skola.
 
 
 
 
 

Sävsjö camping och Sävsjö

Vi hittade trevlig asiatisk restaurang igår kväll mitt emot stationen, hade såväl kinesisk som thailändsk och japansk mat, Bambu pinnar.
 
Efter att ha sovit en natt i stugan och vaknat upp till sol kändes Sävsjö camping riktigt trevlig. Fin liten strand med hopptorn vid insjön, fina strövområden och nära till badhus. Inte världens bästa standard på toaletthusen men helt ok.
 
Idag har vi ägnat oss åt kinesiska möbler och tillbehör på www.baazar.se som har öppet lördagar i den gamla stationen mitt i Sävsjö. Helt klart värt att besöka, fanns mycket spännande och dessutom god fika. Sönerna fick prova på Boda Borg i Sävsjö, http://www.bodaborg.se/, de var sådär imponerade. Nog roligare om man är fler eller lite yngre.
 
Jaha, några timmars färd och så är man hemma igen!
 
 

Möbelriket

Vår tur gick vidare mot Möbelriket i Småland, närmare bestämt Svenssons i Lammhult. Moderna, snygga möbler till fantasifulla priser. Roligt att titta! Mitt över gatan fanns en kombinerad choklad- och antikbutik, den gillade vi också!
 
Vidare till Norrgavel som också har en trevlig affär i Lammhult. Därefter orkade vi inte mer möbler även om det fanns skylt med t ex Nilssons i Lammhult också, det gäller att hålla reda på varumärkena.
 
http://www.mobelriket.se/
 
Inget boende bokat men med tanke på vädret - regn, naturligtvis - kändes det som om det skulle bli lätt att få boende på Sävsjö camping. Det stämde och vi fick en stuga för fyra personer för 450 kr per natt. Billigt men Mor tyckte att standarden var lite i sämsta laget. George vill i gengäld bo här resten av livet, lagom stort tyckte han, och el finns. Inget vatten och ingen toalett inne men kylskåp och kaffekokare, helt ok för en natt.   

Glasriket

Fredagen blev det tidig frukost, serverades mellan 08.00 och 09.00 och kostade 50 kr per person. Skönt att slippa fixa. Vi körde därför redan klockan nio vidare mot Kosta där det mesta öppnade först kl 10.00. Alltså hann vi med ett besök på Kosta Design Hotell, här skulle man absolut kunna bo, verkar vara ett kanonbra ställe för konferens. Gillar särskilt Kjell Engmans flaskor i baren. Många fina detaljer men ljusinstallationen i entren för 2,5 MSEK har ingen köpare i mig :-).
 
Vidare mot lite shopping och så fick vi se glasblåsning som är ett gediget hantverk. Svenskt att vara stolt över! Till och med killarna var fascinerade.
 
Det finns många glasbruk att besöka men det blev bara Kosta för oss idag. Här finns förutom glas i alla former och till hyfsade priser en outlet med diverse märkeskläder mm. Mycket att se och upptäcka!
http://www.glasriket.se/
 
 

Moshultamåla

I torsdags åkte Mor sönerna och jag till den småländska centralorten Moshultamåla i närheten av Emmaboda. Moshult ligger i utvandrarbygden och är berömt bl a för Vilhelm Moberg.
 
Vi bodde på vandrarhemmet där jag har bott ett par gånger tidigare för ca tjugo år sedan. Här ä kolossalt lugnt och tyst och väldigt avkopplande i mitten av ingenting. Efter att ha kört vad som kändes som minst åttio mil från Helsingborg åt vi i det gammaldags köket lite plock inhandlat i Lönsboda. Vi försökte oss på en promenad i regnet men kom bara till Vilhelm Mobergs gamla skola som var stängd för kvällen. Sedan tidigare vet jag också att platsen som inspirerade honom till "Brudarnas källa", nämligen den gamla pestkyrkogården, ligger alldeles i närheten.
 
Från vandrarhemmet är det nära till Duvemåla, Algutsboda och Korpamoen. Det finns olika sätt att hitta information och man kan bland annat vandra här. http://www.utvandrarleden.se/index.html 
http://www.ginza.se/product/Kristina-fr-aring;n-Duvem-aring;la/22239/
 
På Adlibris finns inte Utvandrarna, Invandrarna, Nybyggarna och Sista brevet till Sverige att köpa som vanliga böcker men på Moshult Vandrarhem har man ett lager uppköpt på auktion. 40 kr per del var det värt, tyckte jag.

Sur på blogg.se!

Nu blev jag jättebesviken, har smsat flera inlägg till bloggen och så har plattformen ändrats så att inga sms kommit in. Kass! Hoppas på bra respons att jag gjort något tekniskt fel så att det inte är en smygändring av tekniken, usch för sådant.

RSS 2.0