Sista bilderna Thailand sommaren 2013

Gummiträden växer snabbt! Gummi utvinns inte än. Nai Yang i sol, det blev någon fin dag i slutet.
 

Slut för denna gång

Vi fick några fina dagar med sol på stranden i slutet, en tur till Patong i hällande regn och så en inflammerad axel. Packningen gick ihop och som vanligt, borta bra men hemma bäst!

Vatten, vatten

 

Läget nu

Det fina vädret verkar ha tagit slut, monsunen har kommit. Oj, vad det regnar! Hördes som om åskan slog ned precis utanför huset i natten. Det porlar och plaskar och det är stora vattenhål i gräsmattan. Olika sorters grodor kväker på kvällen men vi har slutat sitta ute och flyttat in istället. Det bubblar i toaletterna och luktar inte särskilt gott, så jag har öppnat upp huset med myggnät och satt på svenskt kaffe som moteld.

 

För några nätter sedan var Carin och jag lite nojiga, det hördes en massa ljud och hundarna skällde och verkade oroliga, då slutade vi sova med öppna dörrar på nätterna, låste och satte på aircondition istället. Annars är det inte särskilt varmt nu, t o m lite svalt ibland. Termometern visar just nu, kl nio på morgonen, 25 grader. Svarta spetshunden Oreol har vaktat oss hela natten och njutit av den torra platsen på altanen, känns tryggt.

 

Orkidéerna behövs knappt vattnas alls nu, luftfuktigheten är hög och jag tror att de liksom ”simmar” i luften alldeles av sig själva.


Bilder Nai Yang

 

Nai Yang

George fortsätter sin kitesurfingkurs och Carin och jag njuter av stranden. Allteftersom vädret försämras inför monsunen blir det allt mindre folk. George är glad för han tycker det är jobbigt att se de badande utan glasögon och är rädd att köra över dem. Thann tog därför med honom på flakmoppe till en annan strand med färre människor. George fick putta upp moppen i backarna och springa efter. Skönt att man inte får reda på en del saker förrän efteråt. Det är väl inte lönt att ens fråga om hjälm.


Bilder Indigo Pearl

 

Indigo Pearl

En tur inom Nai Yangs lyxhotell måste det ju bli så att Carin får se vad hon missar. Riktigt fina gäster blir mottagna med thailändsk dans, vi var med nöjda med lyxig toalett.


Bilder Phuket Town

 

Phuket Town

Dags för den obligatoriska utflykten till Phuket Town med marknad, McDonalds o t-tröjeförsäljerskan. Marknaden var det viss ruljans på men på souvenirgatan kändes det lite besvärligt. T-tröjeförsäljerskan hade problem med läckande tak och fick täcka varorna med plastskynke. En råtta sprang över Carins fötter. Glad att inte mina barn behöver sitta i den affären fram till tio på kvällen då hon stänger, kanske kör hennes man hem barnen tidigare. Just idag var barnen lediga från skolan, eftersom deras lärare, 45 år, omkommit i en bilolycka.

 

Vi köpte som vanligt lite t-tröjor och diverse och överlämnade en pictionary, dvs en bok med bilder och engelska ord.

 

Swensens glass och Kim’s Spa hann vi också med. Älskar att sitta där och titta ut på de förvirrade elledningarna när det regnar. Underbar doft, lugn musik och fullständig avkoppling.


Bilder bio Central

 

Bio Central

First Class bio på Central kostade 700 THB – det var väl dyrt? Ska påpekas att det finns enklare bio på Central också. Nja, vi fick först lite småtugg och en väldigt grön, god drink. Därefter fick vi välja ur drinklistan, vi tog caffe latte och varm choklad. Toaletterna var toppen, gott om toapapper, rena och doftade gott. Och fåtöljerna… En sådan skulle man ha i vardagsrummet. Ställbar. Med soft drinks och popcorn, valfri smak, på det. Stor bildskärm, fint ljud. Innan filmen börjar spelas nationalsången och alla vi i salongen stod upp och tittade på bilder på kungen.

 

Helt klart prisvärt och en trevlig upplevelse. Synd bara att filmen inte var i min smak.


På Thanyapura

Nu är vi på träningsstället Thanyapura men som vanligt tränar vi inte utan äter istället. Carin o jag valde någon slags australiensisk köttbit tillagad på thailändskt vid och med rinnande ögon och näsa samt flämtande efter luft lyckades vi nästan få i oss kött o ris. Resten var totalt uppblandat med röd chili o alldeles oätligt. De söta thailändskorna bad kolossalt mycket om ursäkt o bjöd på efterrätten o vi fick en oförglömlig måltid med mycket fniss.

RSS 2.0