Fler bilder runt hotellet i Negombo


Den fallna palmen tas omhand.


Utsikt från solstolen. Stranden rejält tilltagen. Det går kraftigt nedåt innan havet kommer och det finns rejäla vågor och dyningar.


Båtarna görs till en stabilare katamaran med en tillhuggen trädstam.


Här med segel på tork.


Måste ju visa att vi jobbar också.


Fantastisk mat på Lords Restaurant, inte vidare snyggt fotograferad. Kan berätta att de bilder som innehöll både en av oss och maten var ännu värre. Vitt och rött ris i mitten, diverse delikatesser runtomkring. Den delikata kycklingen med cashewnötter syns inte. Intressantast i smak var inlagd mango med kanel och ingefära, helt ny smak för mig, lite konstigt sur kombination, vet inte om jag gillar eller inte gillar, måste prova igen!

Restaurangtips Negombo

Vill tipsa om Lords Restaurant, Negombo, ägd av Martin Fullerton. Fantastisk mat, konstgalleri och trevlig miljö. För mer info se www.lordsrestaurant.net eller mitt inlägg från november 2011 under rubriken resor. Ligger ett stenkast mittemot Jetwing Blue Hotel.

Har hamnat på en fantastisk restaurang til...

Har hamnat på en fantastisk restaurang till höger utanför hotellet, ägd av Martin Fullerton. Har ätit inhemsk mat i en mängd små skålar o druckit mango lassi. Otroligt god mat! Något av det bästa vi ätit! Vi är helt lyriska. Ska skriva adressen till Lords under fakta senare. Har också läst en massa tips om ön o ägarens livshistoria. Trots att vi valde den milda varianten av maten rinner både svetten o näsan o toarullen har hedersplatsen på bordet.


Middagspaus. Säljarna betydligt mer ettrig...

Middagspaus. Säljarna betydligt mer ettriga än i Thailand. På grannhotellet finns stora krukor som gräns för dem o en vakt som ser till att de håller dig på rätt sida. Förstår att de behöver pengar men jag kan ju inte komma hit o lösa allas problem genom att köpa tre miljoner sjalar som jag inte behöver med mig hem. Känns som om det inte räcker att vara tydlig utan man måste vara åtminstone på gränsen till otrevlig. Trist, jag förstår att de inte har det lätt.


Det var skönt att få lite tid att vila när...

Det var skönt att få lite tid att vila när vi kom fram. Man blir trött av resan men kanske ännu mer av jobbet innan vi reste. Skönt för hjärnan att få tänka fritt. Om någon dag blir vi säkert nyfikna på omgivningarna o Sri Lanka. Idag börjar kursen o allvaret o det är dags att intressera hjärnsn för det svenska skattesystemet.


Cecilia var snäll o hjälpte mig tömma rumm...

Cecilia var snäll o hjälpte mig tömma rummet. Kändes lite mindre kallt. I receptionen meddelade den vänlige Sri Lankesen att de nu fixat ACn. Pust. Kände oss lite wild and crazy efter dessa äventyr o har gått mittöver gatan för att äta middag. Väntar lite med att packa upp igen tills jag ser att värmen håller i sig.


För att avsluta vår lata dag i solstolen b...

För att avsluta vår lata dag i solstolen bestämde vi oss för massage. Istället blev det inpackning med sandelträ o honung. Höll på att skratta ihjäl mig när jag såg Cecilia inkletad i svart sörja på plastskynke. Insvepta i sörja, plast o varma handdukar låg vi sedan o bleb osedvanligt vackra i skinnet. Hela badrummet blev svart. Nu dags för middag o rumsbyte så jag inte tror att jag hamnat på Antarktis.


Längtade efter att slippa sova med tjock f...

Längtade efter att slippa sova med tjock filt som hemma men luftkonditioneringen har hängt sig så nu saknade jag filten istället. Mango Lassi till frukost o nu solstolen med enstaka regndroppar. Minskar risken för att bränna sig. Strandförsäljarna intensiva, känns lite jobbigt att de står o tittar på en när man sover. Jag vill gärna vara tydlig men inte otrevlig. Resten av kursdeltagarna kommer idag så får de fler att intressera sig för.


Bilder runt hotellet första dagen


Utsikt från balkongen


I badrummet


Stranden





Fallen palm i stormen


Spa-avdelningen

Istället för stranden gick vi till hotelle...

Istället för stranden gick vi till hotellets spa o gjorde pedikyr o manikyr. Håller vädret i sig kommer vi att vara helrenoverade när vi kommer hem.


Har sovit o ätit på å hotellet, inte dyrt....

Har sovit o ätit på å hotellet, inte dyrt. Gick över gatan o småhandlade, frimärke ville han ha kontant betalt för o när vi saknade pengar fick vi dem på kredit. Sitter nu på balkongen o tittar på tropisk storm, med ett brak föll just en palm till marken. Kanske säkrare att gå in men underbart behagligt här ute.


Fick rummen direkt :-) Rummet rymligt, enk...

Fick rummen direkt :-) Rummet rymligt, enkelt med allt som behövs.


God morgon, Sri Lanka! Har sovit gott o på...

God morgon, Sri Lanka! Har sovit gott o på detta planet var det gott om plats. Befinner oss nu sydost om Indien.


Nästa flyg, bättre plan, ingen låda vid fö...

Nästa flyg, bättre plan, ingen låda vid fötterna. Ca fyra timmar, tror jag, sedan är det morgon när vi kommer fram.


Vi har sett en tyrolerhatt!

Vi har sett en tyrolerhatt!


I ca en timme har de ropat efter passagera...

I ca en timme har de ropat efter passagerare till Dubai o den senaste halvtimmen har det varit last call. Vet folk inte var de ska åka? Eller kan man ändra sig nu?


Nu är det vi som tittar. Det ser nog ut so...

Nu är det vi som tittar. Det ser nog ut som om vi är åå tennis. Nyss kom en lång ståtlig man mef huvudbonad o levande jaktfalk förbi. Undrar om falken har eget pass?


Vi känner oss båda uttittade o felklädda. ...

Vi känner oss båda uttittade o felklädda. Har nu flyttat oss fråb lugnet till vältrafikerat stråk. Mycket trevligare. Finns mycket att titta på. Kvinnor täckta från topp till tå o indiskor i saris i fantastiska färger. Munkar, män med Palestinasjalar o någon med färgat hår. Mycket underhållande. Två timmar till flyget går men vi ville intr komma fram till Sri Lanka mitt i natten utan hellre vänta här.


Har hittat en liten pryl- o bokhandel här ...

Har hittat en liten pryl- o bokhandel här på ovanvåningen o givetvis köpt en bok om Qatar. Det fanns lika många Dvd som böcker, hur är det med läskunnigheten? Valuta Riyal. Multipliceras med två ungefär för att få SEK. Cecilia kände sig lite uttittad o felklädd så vi flyttar oss kanske till något trevligt mmatställe om vi hittar något.


Tittar rakt in på de som ber i bönerummet....

Tittar rakt in på de som ber i bönerummet. Det finnd flygtider på datatavlor därinne. Två män ligger o sover under skylten med text "förbjudet att sova här".


Konstig flygplats. En stor taxfree med sam...

Konstig flygplats. En stor taxfree med samma grejor som hemma, några få matställen o flera moskéer. Vi har ca fem timmar här. Bra toaletter. Undrar vad det är för valuta här? Ingen kiosk.


Vi har bjudits på en fantastisk solnedgång...

Vi har bjudits på en fantastisk solnedgång o någonstans vid Iran - Saudiarabien lös kraftiga eldar. Undrar om deyt var oljefält?


Har nu landat i Doha, Qatar. Trevligt flyg...

Har nu landat i Doha, Qatar. Trevligt flyg men inte outstanding. Något extra benutrymme såg vi inte till. Med tanke på att det hade kostat nästan 15 000 DKK att uppgradera biljetterna känns det inte som något realistiskt alternativ för långbenta.


Qatar klassas som ett femstjärnigt flygbol...

Qatar klassas som ett femstjärnigt flygbolag. Än så länge ser det ut som vilken stor Airbus som helst men de spelar annorlunda musik.


Cecilia o jag sitter nu på tåget till Kast...

Cecilia o jag sitter nu på tåget till Kastrup. Ska bli underbart med ljus o värme o att inte behöva producera något. Vila för hjärnan. Och kul med lite skattenyheter fast just nu är det mest poolen o solen som lockar. Åskoväder på gång på Sri Lanka säger Cecilia.


Lästips Sri Lanka och Indien

Jag har aldrig varit i Sri Lanka eller Indien men nu är det snart dags för skattekurs i Sri Lanka - eller heter det på Sri Lanka? Därför vet jag inte hur stor skillnad det är mellan länderna eller känner till historian bakom ordentligt. Jag inbillar mig att kulturerna har vissa likheter och på grund av en skräckblandad förtjusning inför baksidorna i Indien försöker jag vänja mig vid landet via litteratur och nu resa till närliggande land. Det som avskräcker är inte så mycket magåkommer, som säkert är kolossalt otrevliga om man väl drabbas, utan främst fattigdom och lidande.

Indien

Indien har lockat sedan jag läste TN Muraris Se min älskade om Taj Mahal, en roman erhållen via bokklubb i mitten på 80-talet. Fascinerande historia och jag skulle gärna vilja besöka Taj Mahal. Gregory David Roberts Shantaram är betydligt mer nutida och har en helt annan ansats med en australier som rymmer från fängelset, gömmer sig i Indien och umgås i halvkriminella cirklar, blir accepterad i slummen och beskriver miljöer som skiljer sig ljusår från vår. Klart läsvärd.

En underbar bok är Indien ur fem perspektiv av Mats Bjurbom. Familjen Bjurbom åker på semester och alla får skriva noteringar under resan. 16-årige Daniel skriver på vykort till farfar: "Jag längtar hem till Sverige. Jag har blivit medsläpad på en semester av syftet att göra far och mor glada. Därför uppskattar jag inget här. Det ska bli otroligt skönt att komma hem. Vi gör bara saker jag inte kunde bry mig mindre om, men jag bryr mig inte om detta land överhuvudtaget. Hoppas att du har det  bättre." Alla som har en tonåring eller en familj som inte superentusiastiskt alltid har samma intressen känner igen sig här. Dessutom fina bilder.

Manju Kapur skriver om nutida Indien, t ex The Immigrant om Nina som till åren kommen gifter sig med en indier i Canada utan att känna honom särskilt väl och Difficult Daughters om en kvinna som blir kär i professorn som redan är gift, är välskrivna och läsvärda och väjer inte för att beskriva svårigheter i vardagen. Anjum Hasans Bort, bort beskriver unga indier som jobbar med IT och söker meningen med livet i främmande stad, halvintressant tycker jag, trots bra kritik.

Sri Lanka

Det har varit en intensiv höst så mina böcker om Sri Lanka ligger i stort sett fortfarande olästa. Trodde jag hade en Första Klass Reseguide om Sri Lanka men i så fall börjar det bli dags att leta fram den för att lägga i packningen. Insight Guides Sri Lanka är informativ.

Living in Sri Lanka av Fennell och Bunbury är en dregelbok som jag gillar. Fantastiska bilder på både inredning och natur.

Får återkomma med eventuella övriga tips.

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9173370835
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197659207
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0571244068
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0571260640
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186675397
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9812820728
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0500512876

Snart i Lund Full dag imorgon Suck. SJ har...

Snart i Lund Full dag imorgon Suck. SJ har liksom inte råd att inte passa tiden, de har för mycket rykte att vara sena.


Tågkö på spåret. Annars är det väldigt bek...

Tågkö på spåret. Annars är det väldigt bekvämt med tåget. Pink förgyller resan denna gång.


Nu har vi kommit längre o står någon annan...

Nu har vi kommit längre o står någon annanstans! Boken är slut. Rekommenderas. Han driver hejdlöst respektlöst med ett kolossalt allvarligt men vänligt samhälle - många svarar honom vänligt. Jaha, nu ä fr vi på väg igen.


Tåget rullar igen. Jag fnissar hysteriskt ...

Tåget rullar igen. Jag fnissar hysteriskt åt Eric Ericssons Brev till utlandet. Hur kul får man ha när man åker tåg ensam?


Tekniska problem med loket. Skönt att vara...

Tekniska problem med loket. Skönt att vara på marken. Har iallafall kommit till Norrköping :-)


På plats för att tillbringa en dag med kas...

På plats för att tillbringa en dag med kassaflödesanalys för koncern. Förkylningen något bättre. Ska bli skönt att komma hem ikväll.


Förstår att det inte är så kul att läsa om...

Förstår att det inte är så kul att läsa om min förkylning men det är inte så kul att ha den heller. Dags att ta itu med dagen.


Bilder Stockholm


Utsikt från Skeppsholmen




Gamla stan. Stockholm är vackert.




Mattegåtor


Gamla maskiner, nytt tema? Denna är från Landsverk där Far o Jan jobbade, finns på Hjerta.


Spelande get på Sergels torg. Yngste sonen mycket road.

Stockholm, Stockholm, stad i världen, Stockholm, Stockholm, världens stad. Disigt väder denna gång, inga solbilder över vattnet. Får bli en annan gång.

Tända stearinljus i lampkronorna, fullsatt...

Tända stearinljus i lampkronorna, fullsatt kyrka o trevligt sällskap. Mozarts Requiem ett lugnt o fridfullt slut på helgen.


Herregud, förkylning o trapporna vid Kstar...

Herregud, förkylning o trapporna vid Kstarinahissen. Kommer att hosta ihjäl mig. Fryser inte längre.


Har vinkat av Mor i killarna vid tåget.

Har vinkat av Mor i killarna vid tåget.


God mat o trevligt sällskap i Nacka. Lite ...

God mat o trevligt sällskap i Nacka. Lite problem med tekniken. Blir bättre.


Kebaben igår fick inte godkänt av tonåring...

Kebaben igår fick inte godkänt av tonåringen. Vår jakt på godare kebab förde oss till Hötorgshallen som tyvärr är stängd idag. Alltså tillbaka till Kungshallen där det finns kebab i källaren. Samt minst tre miljoner hungriga personer att trängas medlem självbetjäning. Vi hamnade på samma japanska krog dom i torsdags. Jag funderade kort på en MMargarita.


Fredagskväll på Fotografiska Museet med en...

Fredagskväll på Fotografiska Museet med en fantastisk utställning av Nick Brandt. Mycket vackra svartvita foto av vilda djur, elefanter, giraffer, lejon m gl. Idag kom jag INTE ut med en bok, alldeles för dyr o med dålig papperskvalitet. Gillade också Helen Levitt Urban Lyrics, vackra, enkla stadsbilder med humor o värme. Handlade mat i gatukök o pressbyrån o sitter nu o slöar o kollar Idol. Skönt med fredagskväll.


Inkautställningen i Bergrummet på Skeppsho...

Inkautställningen i Bergrummet på Skeppsholmen var intressant med fascinerande guldföremål. Väldigt mycket text, läste i urval. Nu med goda vänner på Hjerta.


Äldste sonen o Mor löser matematiska gåtor...

Äldste sonen o Mor löser matematiska gåtor i en nyinköpt bok. De är väldigt engagerade. Yngste sonen läser på datorn o jag spelar Wordfeud o vårdar förkylningen. Lugnt o skönt.


Träffat goda vänner, ätit på Kungshallen, ...

Träffat goda vänner, ätit på Kungshallen, promenerat en sväng o myser nu på hotellet. Alla nöjda med dagen, det är olika viljor med pensionär, tant o tonåringar.


Börjar kännas lite gungigt. SKa bli skönt ...

Börjar kännas lite gungigt. SKa bli skönt att komma fram.


Packningsfrustrationen försvann efter mate...

Packningsfrustrationen försvann efter maten men inte förkylningen. Sitter nu på X2000 mot Stockholm. Mycket exotiskt för killarna o Mor som inte är vana vid att åka tåg. Betydligt snabbare än transsibiriska o vi kommer direkt till centrum utan extra transporter.


Måste också tillägga att den där fräcka st...

Måste också tillägga att den där fräcka stickade mössan med lila ränder som jag investerade i verkligen INTE är snygg på en blek trött människa med röda märken runt näsan o rinnande ögon. Hoppas på att väderprognosen med milt väder håller i sig.


Idag är det besvärligt. Jag är SNORförkyld...

Idag är det besvärligt. Jag är SNORförkyld o helt slut efter en dag på jobb dom kanske borde tillbringats i sängen. Ska ut på kombinerad jobb o nöjesresa o behöver hur mycket onödiga prylar som helst. Var ÄR allting? Och hur jädra många sladdar till datorhel...t kan det ligga på ett skrivbord? Tonårssönerna vill hellre spela dator än packa - nej, en av dem jobbar på :-) Varför tror de att jag är bättre på att hitta matchande strumpor än vad de är? Så, nu har jag gnällt. Packa är inte kul men det är roligare än att packa upp. Förstår att det finns människor som inte rör sig ur fläcken trots att de har möjlighet.


RSS 2.0