Lästips Afghanistan

Som omväxling till det myckna deklarerandet som sysselsätter mig nuförtiden - deklarationer är ett av de säkraste vårtecknen - är det ju kul att läsa om resor. Inte för att det finns några planer på att resa till Afghanistan hos mig just nu, sannolikt aldrig, men för att jag fick syn på en bok av Diana Janse som stått i bokhyllan ett tag. En del av mitt hjärta lämnar jag kvar - jaja, ni som har läst mina lästips om Jordanien känner ju igen temat från bl a Gift med en beduin, tänkte jag. Fler västerländska damer som förälskar sig på plats och inte vill lämna (jag har dessutom hunnit med Den Vita Massajen emellan och där kan man ju undra hur det gick till) sitt nya hemland, jag vet inte om jag kan ta mer av det just nu. Nu var detta helt fel.

Diana Janse är diplomat och tillbringar 22 månader som enda svensk diplomat i Kabul. Hon skriver om perioden på ett mycket personligt sätt men också informativt om Afghanistan. Mycket ensamhet och mycket jobb, går det att göra någon skillnad i världen? Men även goda vänner och en stark känsla för människorna och landet. En ren fröjd att läsa!

Janse har också en blogg med tips om vad man kan göra om man har ett par timmar över någonstans, se http://120minutes.wordpress.com/.


http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9150112031


RSS 2.0