Hem igen


Figueres o Dalí-museet


Måste ha lite sangria och tilltugg innan museet.


Grannrestaurangen i Figueres, tog två timmar med tåg dit från Barcelona.


Museet utifrån med kupolen synlig.


Takmålning. Dalis bild av himlen, den manliga sidan.


Den kvinnliga sidan.


Dali kallade det museum och teater, många vrår att gå runt i.


Kupolen inifrån.




Atriumgården med skulpturer.


Barceloneta o stranden


Eller rättare sagt, en av stränderna, det finns sju stycken.


Som ett extra vardagsrum.


Genom gränderna på väg från stranden.




Bilder Barrio Gotico


Saluhallen


Kamoflageträd.




Symfoniorkester och dans framför katedralen.






Utsikt från hotellrummet






Japanskt hus på Ramblan


Tapas


Vueling, som flyger för Iberia, kommer int...

Vueling, som flyger för Iberia, kommer inte att få pris för bästa flygbolag men det var billigt. Trångt på gränsen till omöjligt att sitta o otroligt ineffektiv servering. Väntar sedan länge på vårt bagage som kanske är någonannanstans.


Många butiker på flygplatsen, inte som Kas...

Många butiker på flygplatsen, inte som Kastrup men helt ok. Kul att titta i bokhandeln, fanns översatta till spanska Hundraåringen som klev ut genom fönstret o försvann, Camilla Läckberg o Åsa Larsson. Det är trettio år sedan jag läste spanska men det passiva ordförrådet finns kvar till viss del, däremot har jag väldigt svårt att få ur mig något vettigt. Pratar de fort är det helt hopplöst. Risig spanska med andra ord, trots det kom jag ut med en liten bok av Carlos Ruiz Zafon, Marina. Undrar om den någonsin blir läst. Jag borde vara portförbjuden i bokhandeln.


Dags för en ny omgång tapas o sangria. Ska...

Dags för en ny omgång tapas o sangria. Ska försöka komma ihåg att fotografera maten innan vi ätit upp. Lite svalt, lämnade koftan i resväskan. Härlig miljö.


Vandrar i gamla stan. Stannade o lyssnade ...

Vandrar i gamla stan. Stannade o lyssnade på klassisk gitarr bakom katedralen, på en trappa i skuggan. Kunde suttit där i timmar.


Flyttade en meter in under en parasoll så ...

Flyttade en meter in under en parasoll så var det problemet löst.


Uteservering, sangria o gitarrspelande man...

Uteservering, sangria o gitarrspelande man med enorma röstresurser. Fläktar o är inte jättevarmt, liten kofta sitter fint. Nu börjar det regna.


Museet var klart sevärt. Mycket folk. Figu...

Museet var klart sevärt. Mycket folk. Figueres vaknade till liv efter siestan o var en riktigt trevlig liten stad. Regnet tog snabbt slut. Nu sitter vi på större tåg på väg tillbaka till Barcelona.


Mycket välplanerad utflykt detta. Inget va...

Mycket välplanerad utflykt detta. Inget vatten, ingen karta. Har åkt tåg som stannat på varje hållplats. Nu på servering utanför museet som fortfarande har öppet. Regnar lite. Har kollat när sista tåget går tillbaka, tror vi. Hoppas på färre passagererare då. Figueres förefaller vara en sömnig liten småstad ganska nära franska gränsen.


Museet ligger i Figueres, ingen annanstans...

Museet ligger i Figueres, ingen annanstans. Vi tog tunnelbana till Sants Estacio där vi köpt t o r biljett på tåget, vars 21 €. Inte helt lätt att utläsa åt vilket håll vi skulle åka men lättare än i Moskva. Tågfärden tar ca 2 tim o sedan är det 15 min prot. Hoppas museet har öppet länge, annars får vi göra något annat när vi kommer fram.


Tja, så värst tidigt blev det ju inte men ...

Tja, så värst tidigt blev det ju inte men nu har vi iallafall ätit frukost o är snart på väg ut. Vi tänkte oss tåg till Sitges o Dali-muséet där, får väl se hur det fungerar.


Nej, vi orkar inte. Vi tar en tidig morgon...

Nej, vi orkar inte. Vi tar en tidig morgon istället. Nästa fråga: orkar man masa sig in i duschen? Efter en arbetsintensiv vår är det inte helt enkelt att ställa om till att slappa. Tre dagar är dock ett välkommet avbrott för att samla tankarna innan säsongen är slut i mitten av juli. Skönt också att vandra omkring utomhus, stillasittande är av ondo. Vi valde resmål för väder, miljö o för att turistmålen redan är avklarade, ingenting vi måste se om vi inte vill, bara avkoppling. Varsin tidning, lite mobilsurf o kanske gå ut o köpa lite vatten innan det är dags för sängen.


Middag o nu på rummet. Orkar vi gå ut igen...

Middag o nu på rummet. Orkar vi gå ut igen? Tänkte oss flamenco på jazzsi club.


Lisa har kollat in strandlivet. En filmins...

Lisa har kollat in strandlivet. En filminspelning med en smörsångare o ett helt gäng i träningsmaskinerna. Jag har blundat o känt vind o sol mot ansiktet. Alldeles underbart. En liten kinesiska kom o masserade våra fötter för vars fem Euro. Jag är i himmelriket.


Promenad genom Barceloneta som är mycket l...

Promenad genom Barceloneta som är mycket lugnare än gamla stan. Kafé på stranden. Många som badar o sportar. Inga solstolar. Hoppas på lite sömn i sanden snart.


Kort sejour på hotellrummet sedan har vi t...

Kort sejour på hotellrummet sedan har vi tänkt oss strand o kaffe. Den som är intresserad av sightseeing, se Barcelona fakta till höger. Denna gång blir det bara slappa.


Har vandrat runt i gamla stan, Lisa har sh...

Har vandrat runt i gamla stan, Lisa har shoppat men jag har inte kommit till skott än. Har lite svårt att fatta att det är semester o jag bara kan gå omkring o drälla. Har nu satt telefonen på ljudlöst (förlåt, Helen, hoppas det löste sig). Sitter nu i saluhallen o väntar på tapas o sangria. Fläktar i skuggan o vi ser ut över grönsaksutbudet. Det är varmt o vi har ärmlöst, halvlånga byxor o sandaler. Vi har ingenting inplanerat. Underbart.


Underbar hotellfrukost. Persikojuicen smak...

Underbar hotellfrukost. Persikojuicen smakar persika. Potatistortilla o manchegoost. Fruktspett. Och ja, Marie, det finns sojamjölk, men jag tog den vanliga.


Fräscht hotellrum med utsikt över pyttelit...

Fräscht hotellrum med utsikt över pytteliten pool men stor gård med flera omgärdande hyreshus. Två katter som bråkar, lakan på tork, en spanjorska som vattnar sina krukor med vattenslangen klockan kvart i två på natten. Det luktar Spanien. Precis lagom temperatur när man öppnar balkongdörrarna - saknas dock balkong. Tur vi har resvana ihop Lisa o jag, för vi fick bara ett täcke. Har mitt thailändska skynke med så det löser sig. Godnatt!


Lisa endast sex kilo packning, jag är choc...

Lisa endast sex kilo packning, jag är chockad. Hem från Peking hade hon 34.


Vid bagagebandet i Barcelona. Nu är man in...

Vid bagagebandet i Barcelona. Nu är man inte jättepigg.


Med Lisa på Kastrup. Shopping, nudlar o rö...

Med Lisa på Kastrup. Shopping, nudlar o rödvin.


Landning ballongfärd


Bild från Magnus Olofsson, tack för den!

Ballongfärd

Fantastisk födelsedagspresent till mannen, tusen tack! En verkligt annorlunda upplevelse, otroligt väder, nyspruckna gröna blad, ännu inte knallgula rapsfält, lite mycket blåst som vi inte märkte men som gav oss en extra lång tur eftersom vi behövde marginal för att landa. Vi kom från Bjuv ända till Tumba Golfklubb i Löddeköpinge. Avslutning med champagne, ost och kex.

Det var inte alls otäckt trots anlag för svindel och bilsjuka, ingenting sådant märkte vi av, dock var landningen pga vinden lite tumultartad. Flygning på ca 500-1000 meter, ser att fotona till stor del är tagna från relativt låg höjd. Vi flög med www.ballongaventyr.se.

Ballongflygning!


Hej då, nu lyfter vi!


Modern teknik och ändå ett gammaldags (?) färdsätt.










Vår följebil som vi såg lite här och var. Det gick bra att prata i mobil uppe i luften men till största del tror jag att vi syntes bra!








Ballongskuggan följde oss hela vägen...








Turning Torso i bakgrunden.


Rakt ned.


Löddekontoret på andra våningen. Tänk att vi passerade här!

Förberedelser ballongflygning


Vi flög med www.ballongaventyr.se


Ballongen lades ut i ett långt streck, därefter sträcktes den ut åt sidorna med hjälp av alla oss som skulle upp och åka.


Den är STOR!


Här är korgen med plats för tolv personer, brännarna testas.


Korgen, lagd ner för att värma upp ballongen. Vi fyra stod i översta facket till vänster.

Månen följde oss hela vägen.


En titt in i ballongen.




Undrar om de kan hålla emot om vinden bråkar? Fäst vid bilen i andra änden.






Nu är det snart dags!


Ett härligt äventyr, lite lätt mörbultad e...

Ett härligt äventyr, lite lätt mörbultad efter landning o champagne kommer jag att sova gott inatt. Champagnedopet tvättas bort imorgon bitti o några fler bilder kommer inom kort. En verkligt annorlunda reseupplevelse.


Vi har blivit dubbade ballonggrevar o bal...

Vi har blivit dubbade ballonggrevar o ballonggrevinna av Tumba golfklubb.


Nu blir det skumpa o flygintyg:-)

Nu blir det skumpa o flygintyg:-)


SMS-inlägg

mms_img-18228179 (MMS)


SMS-inlägg

mms_img448234603 (MMS)


Löddeköpinge!

mms_img-18195664 (MMS)

Löddeköpinge!


Nu har vi landat i Löddeköpinge på golfban...

Nu har vi landat i Löddeköpinge på golfbanan utanför Lucy's, Tumba golfbana. Lite brutal landning tyckte föraren o även vi men allt gick bra.


På väg mot Löddeköpinge, letar efter någon...

På väg mot Löddeköpinge, letar efter någonstans att landa. Har haft ett par ställen på gång men av olika anledningar, t ex vind, har det inte fungerat. Fantastiskt tjusigt häruppe.


Nu är vi utanför Landskrona. Vi flyger på...

Nu är vi utanför Landskrona. Vi flyger på ca femhundra meters höjd. Ganska mycket soldis just nu men vi ser Turning Torso o Öresundsbron.


SMS-inlägg

mms_img132722093 (MMS)


Vi flyger!

mms_img-77900675 (MMS)

Vi flyger!


Vi är nu i korgen som står på marken. Det ...

Vi är nu i korgen som står på marken. Det är varmt. Det kan bli 270 grader längst upp. Nu känns det som om korgen vill iväg...


Fläktarna har gått igång o ballongen kontr...

mms_img228881602 (MMS)

Fläktarna har gått igång o ballongen kontrolleras inifrån så att allt är ok.


3000 hk per brännare. Det finns fyra stycken.

3000 hk per brännare. Det finns fyra stycken.


Ballongen.

mms_img-41309679 (MMS)

Ballongen.


Korgen.

mms_img-19604173 (MMS)

Korgen.


Vi har vecklat ut ballongen o korgen står ...

Vi har vecklat ut ballongen o korgen står på marken. Vi har blivit tilldelade ett fack som vi ska stå i. Snart ska vi fästa ihop korg o ballong o börja fylla ballongen.


Idag ska vi göra en annorlunda resa. När m...

Idag ska vi göra en annorlunda resa. När mannen fyllde jämnt för några år sedan fick han ballongflygning i present och idag är det äntligen dags. Vi har bokat för flera månader sedan, vädret är fantastiskt och det blåser under fem sekundmeter. Vi sitter på macken i Bjuv o ser med spänning fram emot vad som ska hända.


RSS 2.0