Blandade bilder Dublin










Dublins dörrar är berömda. Mycket är till salu eller till uthyrning.




Minne över stupade i krig.


Trinity College


Trinity College


Trinity College


Graffton Street


Graffton Street


Graffton Street


The Dublin Spire, över 200 m hög








Famine. Svält orsakade utvandring till bl a USA o Nya Zealand.


I bakgrunden the Stiff of the Liffey.


Crowe Horwath








Guinness Storehouse





Till Guinness används vatten, jäst, korn och humle.
















I några av tunnorna var det filmvisning.




Transportmedel för Guinness.
















Man leasar marken på 9.000 år.


Jag med Produkten.






Howth




Palmerna kommer från Nya Zealand, dit många irländare utvandrat.








Fiskeindustrin är på utdöende.




Malahide Castle. Kan tänka mig fest i The Great Hall och gillade speciellt vinkylarna där och de handmålade tapeterna på skinn i biblioteket. Kanske kan man måla direkt på väggen?


Pubrunda


Uillean pipes tillvänster, en slags irländsk säckpipa. Piporna till vänster fungerar som en orgel. Koordinationen måste vara bra, trycka både med vänster och höger arm samt välja rätt ton.


Gillar man inte öl finns det cider och kan man inte bestämma sig för om man vill ha en liten eller stor kan man få båda !


Såhär såg det inte ut senare på kvällen.




Jonnie Fox












Kurs



Snygg matta, eller hur?

Jameson Distillery


Tre timmars körning till Nässjö, sägs det,...

Tre timmars körning till Nässjö, sägs det, och en försenad taxi. Blir inga bilder till bloggen idag. Hur går det med tandborstningen, Jonas?


Äntligen hemma! Tack www.contrast.se för e...

Äntligen hemma! Tack www.contrast.se för en välordnad konferens!


SMS-inlägg

mms_img-19390710 (MMS)


Sitter i min egen MP3-bubbla med Hanne Boe...

Sitter i min egen MP3-bubbla med Hanne Boel i öronen. Planet har precis kommit in o det är fullt med aktivitet utanför panoramafönstren. Skymningen faller o allt färgas grått. Ska bli skönt att komma hem till sönerna som klarat sig nästan själva hela Dublin-resan. Tack Lisa o Mormor o Morfar för uppbackning.


Får se hur länge vi tycker flygplatsen är ...

Får se hur länge vi tycker flygplatsen är kul, planet försenat. Är det inte SAS som pratar om punktlighet?


Trevlig flygplats, till skillnad från när ...

Trevlig flygplats, till skillnad från när den tidigare gruppen åkte är det inte så mycket folk. Har inte lyckats shoppa något här så det blir inte mycket till tack för hjälpen presenter fastän det suttit fint. Kommer att sova gott på planet.


Crowe Horwath har drygt hundra medarbetare...

Crowe Horwath har drygt hundra medarbetare här i Dublin och kontor på tre plan i norra delen av staden. Vi blev bjudna på lunch, fick möjlighet att prata med några manliga partners, alla i kostym o slips, samt rundtur på kontoret. Nu lite trött i engelskan. Snart dags för avfärd till flygplatsen. Alltid skönt att komma hem fast imorgon är det dags att åka direkt till Nässjö, livet är fullt av möjligheter.


Fortfarande imponerad av marknadsförarna p...

Fortfarande imponerad av marknadsförarna på Guinness. Idag har vi lite tid för packning o vila innan vi ska besöka våra kollegor på Crowe Horwath här i Dublin. Det ska bli spännande att prata med dem, jämföra våra olika verkligheter o se hur det ser ut på deras kontor.


Tänkte gå på jazzklubb men efter maten är ...

Tänkte gå på jazzklubb men efter maten är vi så trötta att vi satsar på kortspel i lobbyn istället. Glad att vi är ett så bra gäng o att vi haft en så trevlig konferens. Alla har bjudit på sig själv o vi kommer att ha många gemensamma minnen med oss på jobbet framöver.


Har hamnat på Brasserie Sixty6. Fantastisk...

Har hamnat på Brasserie Sixty6. Fantastisk mat här också, har ätit risottobollar med pesto. Samtalet just nu rör sig om att gymmet har heltäckningsmatta vilket våra morgontidningar motionärer finner märkligt. Hur mycket svett finns lagrad i mattan o hur städar man?


Sitter i baren på sjunde våningen, beundra...

Sitter i baren på sjunde våningen, beundrar den 360' utsikten o dricker Guinness - inte jättegott. Det är sol idag! I affären finns t-tröjor till förbannelse men inte min önskade bok om ombyggnaden där man tagit tillvara en mängd gamla industritillbehör. En glaskropp i form av en öltunna har installerats i mitten av byggnaden - om jag minns rätt väger den 32 ton - låter inte det lite. Nu hetsar de mig att jag ska dricka upp för vi ska vandra vidare.


Är oerhört imponerad av utställningen på G...

Är oerhört imponerad av utställningen på Guinness Storehouse. Inte av ölen men av arkitekturen och ljussättningen. Fantastiskt snyggt o proffsigt gjort. Istället för att ha fotoförbud har de utlyst fototävling vilket gör att de får mycket bättre spridning. Finns det något som kan kallas industriporr får det nog vara här. Har tagit mängder av bilder. Ska försöka begränsa mig lite när jag lägger upp på bloggen...


Maten på Irland över förväntan, Irish coff...

Maten på Irland över förväntan, Irish coffee heller inte illa.


Mat på puben The Pale på väg till Guinness...

Mat på puben The Pale på väg till Guinness Storehouse.


Övriga kontor har nu åkt hem, tack för tre...

Övriga kontor har nu åkt hem, tack för trevligt sällskap, det var som vanligt kul att träffas, utbyta tankar och åsikter. Det berikar och ger viss ledning om vilken väg som kan vara rimlig i olika frågor. Nu har vi lite extra tid att diskutera frågor som bara rör vår byrå.


Absolut bästa hamburgaren jag någonsin äti...

Absolut bästa hamburgaren jag någonsin ätit. Svampen med ströbröd var inte heller dum. Kan rekommendera Gourmet Burger Kitchen, mitt emot Castle Market 3, se gbk.ie


Sitter utomhus o äter. Fullt med folk, res...

Sitter utomhus o äter. Fullt med folk, restauranger o nattliv överallt. Väldigt mysigt här.


Har beställt vegetarisk hamburgare med aub...

Har beställt vegetarisk hamburgare med aubergine o getost. Ska bli spännande.


Sen lunch i fiskebyn Howth norr om Dublin ...

Sen lunch i fiskebyn Howth norr om Dublin och sedan rundtur på Malahide Castle. Slottet byggdes på 1100-talet och har varit bebott av familjen Talbot i 800 år. Vackra antika möbler och en underbar great hall.


Tillbaka hos min favoritheltäckningsmatta ...

Tillbaka hos min favoritheltäckningsmatta o funderar-på-att-gå-och-hänga-mig-tavla. Lite sliten efter sena timmar på Temple Bar med live-musik o inte en kvadratmillimeter över i hela lokalen. Bara kända låtar o ett härligt gung. Inget regn idag, bara ett lätt drizzle.


Barrunda med två irländska musiker som spe...

Barrunda med två irländska musiker som spelar gitarr och uillan pipes, en sorts irländsk säckpipa. Vi bidrog med Helan Går. Riktigt bra (dvs de). Slutat regna.


Trivsamt rejält konferensrum med lätt schi...

Trivsamt rejält konferensrum med lätt schizofren heltäckningsmatta. Den som hängt upp lokalens enda tavla var ingen muntergök, snarare djupt deprimerad. Bra konferens, god lunch o ett ständigt ösregn.


RSS 2.0