Att använda intjänade poäng på Thai Air

Thai har, som alla andra flygbolag med självaktning, ett poängsystem där varje flygmil ger en viss poäng. För er som redan blir trötta av att läsa detta kan man även använda Thais flygpoäng inom SAS Eurobonus system eftersom de båda flygbolagen samarbetar och SAS Eurobonus är betydligt enklare än Thai.

 

Nåväl, de här Thai-poängen finns där och med jämna mellanrum kommer det ett meddelande om att poängen snart går ut. En hel drös med poäng går ut den 31 december i år och det är klart att man vill nyttja dem, det måste bo en smålänning någonstans långt inne i oss alla? Till jul blir det Thailand med en väninna och önskvärt vore då att slå ihop alla poängen från oss fyra i familjen och göra en stor pott som man sedan använder för att betala de tjänster som finns tillgängliga att köpa för poäng.

 

Jag ringer till Thai i Stockholm efter att ha hittat numret på nätet (www.thaiairways.se). Nej så kan man inte göra, är det stående svaret jag får på alla förslag jag kommer med. Till slut tinar människan i andra änden och vi lyckas få till ett konstruktivt samtal.

 

Det saldo som en person i familjen har måste användas till en tjänst. Det går inte att skänka poäng till varandra. Om jag vill köpa något för 15.000 poäng och har 12.294 poäng måste jag köpa till poäng, jag kan inte föra över poäng från någon annan familjemedlem. Den som ska få poängen måste registreras på kortinnehavarens sida på nätet först.

 

Efter att ha tråcklat ihop poäng och tjänster så att de någorlunda motsvarar varandra är personen i luren hur trevlig som helst och hjälper mig boka de tjänster jag önskar. Det vill säga om jag önskar flyg eller uppgraderingar. Inte om jag vill använda poängen till hotell. Då måste jag gå in på en lista av hotell  som är anknutna till systemet i t ex Bangkok. Jag måste på något outgrundligt vis ta reda på hur många poäng som krävs för ett hotellrum en natt, hittade inte den listan denna gång, har dock gjort det tidigare och enligt personalen på Thai Air finns den där. Därefter måste jag skriva ut en voucher på poäng från mitt konto hos Thai.

 

Nästa steg i processen är att maila hotellet och fråga om det finns något ledigt rum och att jag vill betala med voucher. Eftersom det är högsäsong i december-januari i Thailand har hotellen störst intjäningsförmåga då och är enligt min erfarenhet helt ointresserade av att ta emot gäster som betalar med voucher, som den sannolikt är sämre lönsamhet på. Då är det bara att maila nästa hotell…

 

Hörni, Thai, om poängsystemet ska ha någon lockelse måste det göras användbart och inte göra en förbannad, då får det motsatt effekt.


RSS 2.0