Läget nu

Det fina vädret verkar ha tagit slut, monsunen har kommit. Oj, vad det regnar! Hördes som om åskan slog ned precis utanför huset i natten. Det porlar och plaskar och det är stora vattenhål i gräsmattan. Olika sorters grodor kväker på kvällen men vi har slutat sitta ute och flyttat in istället. Det bubblar i toaletterna och luktar inte särskilt gott, så jag har öppnat upp huset med myggnät och satt på svenskt kaffe som moteld.

 

För några nätter sedan var Carin och jag lite nojiga, det hördes en massa ljud och hundarna skällde och verkade oroliga, då slutade vi sova med öppna dörrar på nätterna, låste och satte på aircondition istället. Annars är det inte särskilt varmt nu, t o m lite svalt ibland. Termometern visar just nu, kl nio på morgonen, 25 grader. Svarta spetshunden Oreol har vaktat oss hela natten och njutit av den torra platsen på altanen, känns tryggt.

 

Orkidéerna behövs knappt vattnas alls nu, luftfuktigheten är hög och jag tror att de liksom ”simmar” i luften alldeles av sig själva.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0