Smögen

Promenad på Bryggan i Smögen, tjockt av människor och båtar. Helt plötsligt kom en svärm motorcyklar. Hundar i alla former. Stor räkmacka, gott!


Vidare på den lilla stentrappan borta mellan klipporna. Över stenar och trätrappor mot det inneslutna havet, perfekt för att fånga krabbor. Inga där idag, dock. Satt länge på en klippa och tittade ut på havet, Pettersson-Berger i hörlurarna. Nationalromantik och skärgård, vad kan passa bättre?


Vidare över på andra sidan, mot öppna havet. En hel klätterklubb där som klättrade på granitklipporna. Våra pojkar lockade men det blev inget denna gång. Trift, nävor, glim och små styvmorsvioler i skrevorna. Ganska gott om turister, här är betydligt färre när det regnar, vi vet, vi har varit här i alla väder. Idag är vi inte ljusrosa utan mer djupröda. Till och med jag har satt på solkräm, brukar istället gå in, men det är ju så fantastiskt ute?


Tillbaka till campingen för några timmars sitta och hänga utan att göra ett dugg. Nu korv och pasta, sedan ost och kex och kaffe och choklad. Vi har försökt identifiera olika fåglars sång, helt kört för min del, men lite kul ändå.


Tyckte att det var i jobbigaste laget att packa ihop allting innan vi åkte men det är det värt för att komma iväg såhär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0