Fakta Railay Beach

Railay Beach har vid något tillfälle blivit utsedd till en av världens tio vackraste stränder. Stranden är egentligen 3 olika stränder, Railay West där båtarna kommer in (longtail båtar), baksidan på ön som är ett mangrove träsk och som egentligen är den riktiga Railay Beach enligt någon, samt Railay East som anses vara vackrast.  (Möjligen kan jag ha blandat ihop vilket som är East o West. Är det tvärtom så bara vänd på resonemanget. Det är gångavstånd mellan allt och det finns skyltar.)

 

Railay (stavas ibland Railey, ibland Rai Leah etc) ligger vid Krabi. Kommer man från Phuket går det bra att köra runt bukten till Ao Nang, tar ca 3 tim och vägen är helt OK, och sedan båten därifrån.

 

Vi valde att ta båt från Phuket till Railay. Dit åkte vi med Ao Nang Travel and Tour, se www.aonangtravel.com. Båtar går från Rassada Pier i Phuket Town, lägg på körtid, det är dåligt skyltat och vägen dit osannolik, vi får fråga varje gång (säg Rassada och le så pekar de i bästa fall i rätt riktning).  Båtar går från Phuket 08.30 och 13.30. Från Railay går de 10.30 och 15.15 (dec 2011). Detta är naturligtvis cirkatider och betyder att du ska vara där i tid men de kanske väljer att ge sig av och absolut komma fram lite senare. Överfart ca 2 timmar. Stor båt, toalett på båten, platser både ute och inne (luftkonditionering på vår båt). Pris 700 THB per person.

 

Vi klättrade med Seacliffs. Inget förbeställt, 800 THB för klättringsledare och två andra gäster. George fick möjlighet att prova ca 6 olika klätterleder och höll på i ca 3 timmar tillsammans med de andra gästerna. Trevlig guide, pratade bra engelska. All utrustning ingår. Det finns möjligheter för alla kunskapsnivåer och det går också att hyra enbart utrustning. Bra att ha med sig är en flaska vatten. Hittar ingen hemsida men mailadressen är [email protected], tel +66 (0)84 629 21 73 alternativt +66 (0)85 786 35 01.

 

Hem ville vi gärna komma fort. Således valde vi att åka speedboat, vilket kostade 950 THB per person. Båten stannade på Ao Nang, Ko Yao Noi och Ko Yao Yai. Denna resrutt var mindre känd och jag lyckades inte hitta den på internet och inte i informationen heller tidigare. Båten ankom till Bang Rong Pier, vilket är mycket närmare oss och mycket enklare att hitta. Nackdelen när vi kom fram var ju att vår egen bil stod på Rassada… Ingick transport till hotellet. Föraren heter Soleman och telefonnummer är 08 0526 1001.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0