Tisdag 2015-11-17 Singapore - Luang Prabang

Taxin gick kl 05.00 till flygplatsen för första flyget till Bangkok, Peter och Anna flög istället till Phuket. Fredrik och jag gjorde Bangkoks flygplats i flera timmar innan nästa flyg avgick. Thai ställde för några veckor in flighten till Luang Prabang och vi flög nu med Bangkok Airways. Väskorna checkades in direkt till Luang Prabang och vi behövde inte reservtiden mellan planen som istället användes till shopping och mat.

 

Laos är stort och glesbefolkat och Luang Prabang ligger vid Mekongfloden inbäddat bland gröna berg. Visa erhålls vid ankomst, tag med en bild (står två stycken men vi behövde bara en) och 32 dollar.

 

Fredrik växlade 50 USD till kipp och fick drygt 400.000 kipp. Uttag i automaten är begränsade till 2.000.000 kipp, kul att vara miljonär! ATM-maskiner finns frekvent i Luang Prabang trots att guideboken hävdar motsatsen.

 

Taxi från flygplatsen kostade 50.000 kipp (ca 55 kr) och gick smidigt. En måltid inkl dricka kostar ungefär lika mycket.

 

Trots att allt är billigt är det lätt att göra av med pengar, vi började första kvällen på Night Market som är precis utanför vårt hotell Indigo House Hotel.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0