Bangkok söndag 2015-11-08

Innan årets skattekurs i Singapore passade vi på att göra Bangkok ett par dagar. Thai Air lämnade Köpenhamn med oss ombord under lördagseftermiddagen och väldigt tidig söndagsmorgon var vi framme. Alldeles för tidigt för att checka in på vårt välbelägna men enkla hotell Astera Sathorn vid Saphan Taksin.

 

En promenad ner till färjeläget vid floden och vi tog en tur på kanalerna för 1.500 THB för 4 personer, 1,5 timmar, knappt en hundring per person. Via stadens livsnerv Chao Praya floden tog vi oss längre in bland klongerna och passerade thailändska hem, rakning, tandborstning och frukost var aktuellt nu, samt skolor, tempel mm. Vi hoppade av på en liten marknad och tittade på olika frukter och annat spännande.

 

Båtturen avslutades vid Wat Pho, ett av Bangkoks mest kända tempel, som har en liggande Buddafigur i guld (inte massiv) som är 46 meter lång och 15 meter hög. Onekligen imponerande! Bangkoks tempel har restaurerats på senare år och målningar och utsmyckningar är i fantastiskt skick. Ingen minimalism här, tack och lov. Ibland kanske i mesta laget…

 

Wat Pho är också känt för sin massageskola och det går utmärkt att gå i lära där. Vi passade istället på att få varsin behandling, en halvtimmes kropps- eller fotmassage för under hundralappen.

 

En promenad i hettan bort till Khao San Road, back-pack-gatan, gav en annan bild av Bangkok och lite mat i magen.

 

En taxi förde oss vidare till Jim Thompson House. Här är vilsamt trots många turister och en fröjd för ögonen. Bra shopping (lite dyr), god mat, vacker inredning och ett lugn mitt i storstaden. Denna gång blev vi underhållna av två thaidansare.  

 

Skytrain tog oss vidare till hotellet där det blev ett kvickt ombyte och sedan gick vi vidare till Hotel Oriental för en kvällsdrink. Herrarna i sällskapet höll dock inte måttet klädmässigt, de hade för korta byxor, och vi blev därför inte insläppta. Istället tog vi en restaurang på vägen hem med en tjusig målning av gula magnolior på väggen som jag föll pladask för. Lite stor att ta hem, kanske.

 

Första dagen tog därefter slut och mitt ressällskap, som aldrig varit i Bangkok förut, kändes oss nöjda med att ha kommit förhållandevis rätt i tiden från början.

 

Eftersom jag för tillfället inte har tillgång till Internet lägger jag inte in några länkar. Det går lätt att själv googla resmålen eller titta i vilken Bangkok-guide som helst. Vi var ense om att ovanstående program skulle man också kunna göra under en tredagsperiod om man vill göra mer än att skumma på ytan.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0