2015-11-09 Bangkok

Vi tog skytrain till Siam Paragon för besök på hantverksavdelningen som ger en bra bild över thailändskt hantverk. Vilken tur vi hade, det var rea på flera små avdelningar! Mycket att titta, lukta och känna på. En silkesscarf i shoppingkorgen, en kashmirscarf och en handkräm med jasmin. Underbart att ha hemma kommande vintermånader.

 

Därefter ett besök i den lilla indigo-butiken. Indigo är blad från indigoträdet som används för att färga garn indigo-blått. I Thailand är de flesta tygerna vävda, i Kina används indigo bland annat för batiktryck. Det blev ett par meter tyg för alldeles för mycket pengar.

 

God mat på det, bokhandel och en Jim Thompson-affär så hade flera timmar försvunnit helt omärkligt. Varuhuset är öppet 10-22 för den ihärdige.

 

Skytrain åter till hotellet sedan taxi till Chinatown där vi gick runt bland damskor, leksaker, klistermärken och diverse andra nödvändiga ting. Det som liknade spettekaka visade sig vara fisktarmar. Elverket, liksom elkablarna, imponerade. Precis som i Kina kommer små män med likaledes små kärror och enorma packningar småspringande förbi. Mitt i alltihop är det absolut nödvändigt att ta sig fram på moped.

 

En rask promenad hem och sedan ett prydligt sällskap i taxi till Hotel Oriental, där vi beställt bord till kl 19. Herrarna hade denna gång långa byxor och ordentliga skor. Maitai på terassen följt av väldigt god mat och stor omtanke avseende matallergi. Väldoftande toalett med färska blommor och som vanligt tjusig inredning.

 

Kvällen avslutades med jazz i the Bamboo Bar med tillhörande drink, för min del en god Margarita. Som framgår av del av drinkhyllan på bilden finns det en del att välja på. Fasettslipade speglar, riktig och även imiterad bambu och utmärkt service gör det möjligt att njuta av både syn och hörselintryck.

 

Vi var mycket nöjda med vårt besök på Oriental och tycker att vi sett en hel del av Bangkok. En kort promenad hem sedan var det inte svårt att sova.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0