Utflykt över Tramuntana-bergen till Soller

 
När vi kom var vi ju tvungna att köra och köpa mat så vi tänkte oss en liten tur till Soller. Ingen väg gick dock över bergen mot Soller och sedan hamnade vi lite fel så det blev en minst sagt rejäl tur.
 
Vi började med besök på en vingård, Castell Miguel. Därifrån råkade vi hamna i Pollenca. Någonstans på vägen är bilderna på den fantastiska utsikten tagna, tror att det är vid Puig Mayor. Där var vi så fruktansvärt hungriga att vi kastade oss över den stackars mannen i kiosken och inhandlade glass samt ett paket kex som sedan snabbt gick åt - är nog skyldig dig några kex, Cecilia. Vidare längs de slingriga bergsvägarna mot Soller där vi tänkte äta men då var vi helt förbi av hunger och lyckades inte samla oss så att vi hittade restauranggatan. Körde vidare mot Port de Soller istället, parkerade raskt i parkeringshuset och satte oss vid den första restaurangen vi hittade. Det kändes lite jobbigt att komma till alla dessa solbadande turister efter vårt lugn på Son Penyaflor. Körde därifrån mot Deia och vidare till Valdemossa, där det kanske betyder tur att röra vid Chopins näsa?
 
Någonstans på vägen passerade vi affären med ikat-tyger, lokalt tillverkade tyger, vackra men mycket dyra. Den lilla hyrbilen var underbar att köra, tur eftersom även entusiasten kan få nog av alla dessa kurvor vi passerade på smala vägar. Glad att vi inte hyrde en van.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0