Mallorca

En tur till Mallorca är ju aldrig fel. Denna gång tillsammans med kollega Cecilia och vi har bokat agroturismo Son Penyaflor som ligger i bergen vid Alaro. Det är en gammal finca, dvs lantegendom, från 1300-talet. Huset är utbyggt i etapper, allt i sten med underbara slitna golv, rustika väggar och gnisslande dörrar som behöver hyvlas av i underkanten, jag får slå mig in i mitt rum. Rummet har en enkel elegans med textilier i ljust blått. Fantastisk utemiljö med skuggande träd och en lagom stor pool med blå mosaik. Hela stället är en fröjd för ögat och en lisa för själen.
 
Smala, muromgärdade vägar leder hit och så klart även härifrån. Igår tänkte vi oss en kort tur till Soller för att proviantera. Det resulterade i en biltur över nästan hela västra Mallorca och Tramuntara bergskedja. 
 
Vi började med spontanbesök på vingården Castell Miguel. Imponerande utsikt och vackra flaskor men vi åkte raskt vidare mot Pollenca ( lite felkörning) och därefter på slingriga bergsvägar mot stopp vid glasskiosk mitt emot en fantastisk utsiktspunkt. Bergen är hisnande vackra och tystnaden total. Lägg till lite hav och sol så blir det fantastiskt.  
 
Så småningom hamnade vi i Soller där vi både åt och provianterade till vårt självhushåll. Helt plötsligt dök en annan kollega upp! Hemvägen gick via vackert belägna orterna Deia och Valdemossa, den senare besöktes för shopping och lite sightseeing. Det blev en lång dag i vår fina hyrbil som jag gillade kolossalt, en Mercedes med automatväxel som gått under 1000 mil. Gillade dock INTE biluthyraren, Rekord, som tog liten hyra hemifrån inklusive självriskeliminering men som när vi kom hit hävdade att vi hade undermålig försäkring och blåste oss så det stänkte om det.
 
Idag har vi bilstrejkat och stannat i vår behagliga miljö, visserligen med en mängd arbetsmaterial hemifrån, men ändå! Köket här är lite sunkigt men det har ändå fungerat bra att fixa mat där idag. Försökte betala vistelsen med kort men här fungerar bara kontanter, får se hur vi löser det imorgon.  
 
Vi unnade oss en stund vid poolen, strålande väder idag. Så småningom gick solen ned bakom berget och jag älskar den stunden när lugnet sänker sig inför kvällen och ljuden förändras. En tupp började gala och hundar skäller en bit bort. Getingarna försvann och någon enstaka mygga visade sig. Ställets katt går i färg med sandstenen och jamar intensivt. Kanske har den inte fått mat idag när ställets ägare åkt till Barcelona? 
 
Imorgon är det dags att återvända till Palma för konferens med ytterligare hundratalet personer och då tar lugnet definitivt slut. Känns underbart att ha fått njuta av vad som känns som ett genuint gammalt Spanien.  Bilder kommer senare. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0