Vandring från Port d'Antratx till Sant Elm

 
Tisdagen var ledig dag och vi hyrde en ganska risig bil och körde till Port d'Antratx där vi parkerade vid Club de Vela (lite bökigt att komma till den sidan av byn, kör mot Llurg). Enligt boken Vandra på Mallorca av Anita och Birger Lövland (ja, de har skrivit vandringsboken om Azorerna också) går en fin led härifrån mot Sant Elm.
 
Vi frågade om vägen och nådde så småningom skylten ovan vilket ju verkade seriöst och bra. Det visade sig att det finns ingen som helst markering av hur leden går, det finns små stenröse som det är tänkt att man ska följa. Flera gånger tappade vi tråden och det var tur att det fanns någon att fråga.
 
Turen gick i början bland vackra hus med tjusig utsikt och hela tiden uppåt. Uppe i på Pas Vermell, ca 300 m ö h, hade vi en härlig utsikt.
 
Framme i Sant Elm blev det lunch och ett kort dopp i havet. Underbart! Vi hade tänkt oss att ta bussen från Sant Elm tillbaka till bilen i Port d'Antratx men den gick kl 14 och sedan inte förrän kl 17 så det fick bli taxi som ägarna på kafeet ringde efter.
 
Bakom Malin på en av bilderna syns ön Sa Dragonera som är naturreservat. Karin står vid ett altare mitt i vildmarken och sedan är hon (liksom vi andra) jätteglad när vi kommer tillbaka till civilisationen! Härlig tur och mycket soldis i bilderna.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0