Cinque Terre

 
Cinque Terre består av fem orter öster om Moneglia och på måndagen tog vi tåget från Moneglia dit, det är nästan omöjligt att nå orterna med bil. Vi löste biljetter på turistinformationen precis vid sidan av den lilla stationen som hade en biljettautomat och köpte tur och retur för ca 8 Euro var.
 
Vi åkte till byn längst bort från Moneglia, dvs Riomaggiore, byn längst i öster. Där tänkte vi sedan vandra via Via dell Amore till nästa by, Manarola, och om vi orkade även till Corniglia. Tyvärr var dock båda dessa vandringsleder stängda pga olyckor tidigare år. Jaha. Efter Riomaggiore tog vi därför tåget tillbaka men det stannade inte förrän i den byn som ligger längst i väster, Monterosso al Mare. Då fick vi ju gå av där. Vi valde därefter att vandra från Monterosso till byn Vernazza, som verkade mest populär, många gick av där när vi åkte förbi förra gången.
 
Vandringen var ganska tuff, det var oändligt med trappor upp och sedan även ner. När vi kommit upp en bit fick vi lösa biljett för att vandra, 8 Euro per person men vi fick lite rabatt, antagligen för att tjejen i kiosken trodde att det skulle vara extremt plågsamt för oss, hon såg lite tvivlande ut på att vi skulle komma över till andra sidan. Det gjorde vi  men drygt 3 km tog nästan tre timmar... Vi var glada att de tagit betalt, antagligen finansierade det räcket som kändes skönt att ha till hands vid branta passager.
 
Framme i Vernazza åt vi glass, satte oss varma i skuggan, sedan blev det jättekallt trots pizza i kvällssolen. Skönt med tåget hem. Byarna Manarola och Corniglia fick vi hoppa över denna gång. Det är bra att ha en orsak att åka tillbaka.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0