Marrakech

Igår var det tidig morgon med flyg från Kastrup klockan 06.00. Så var vi också på plats i Marrakech redan 09.40 med en timmes tidsskillnad. Eftersom Marockos valluta dirham inte tillåts föras ut ur landet började vi med att ta ut pengar på bankomat på flygplatsen.
 
Förbeställd taxi tog oss till vår vackra riad, Riad Viva. En riad är ett gammalt större hus eller palats som byggts omtill en slags bed and breakfast. Vår riad har sju rum runt en innergård med utsökt keramik, en blomsterklädd fontän i mitten och lampor från tusen och en natt som skapar ha-begär.
 
Väl installerade var det dags att ge sig ut i staden för en lunch som inmundigades på en takterass över atlasbergen som delvis doldes av soldis.  lammmmkött smakade gott men vi insåg att vi borde beställt grönsaker, ris eller liknande till.
 
Vi beslöt oss för en tre timmars hästtur,dvs sittandes i vagn bakom hästarna. första stoppet var Parque Majorelle, Yves Saint Laurents privata hus med speciell trädgård. Bambu, kaktusar, färgglada krukor och mycket kobaltblått.Vidare mot den rikare delen av Marrakech med trädkantade gator, murar med glasskärvor överst och nästan inte en människa i sikte. Därefter lädergarveri med andra arbetsvillkor än hemma. Givetvis kunde vi handla lädervaror i slutet.
 
Efter en lång dag hade vi beställt  middag på riaden. Dukat med glas med guldkant och rosenblad på vit duk, borden omkring med pärlor och blommor i en ljuvlig miljö fick vi en mycket välsmakande måltid. Kvällen avslutades på takterassen och sedan var det nog ingen som hade svårt att sova.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0