Torsdag 17 juli Nymindegab

Idag är det avfärd mot Nymindegab. Vi ska köra en naturskön väg längs västra Jylland. Med hjälp av kartan från 1978 trasslar vi in oss i en mängd små orter och det natursköna gömmer sig bakom sanddynerna som skymmer vattnet. Allt ser ungefär likadant ut men det är mulet och alldeles underbart att få sitta stilla. Kito sover som en sten, Anette tror att han är kass i magen (det finns doftspår som tyder på det) men jag tror att han är helt slut efter att ha gått mer än 3 mil på ett dygn.

 

Nymindegab kro visar sig vara ett jättetrevligt ställe med en alldeles underbar natur runtomkring. Det första vi ser är en JÄTTESTOR schäfer i hotellentrén som ingen verkar ha koll på. Vi går in och schäfern närmar sig med en kolossalt lång viftande, vänlig svans, inspekterar Kito och sedan är det bra med det. Oss är den inte alls intresserad av.

 

Vi tar en lång promenad över hedlandskapet, mycket ljung och gräs, ned mot sanddynerna och en otrolig sandstrand. När vi kommit fram skingras molnen och kvällssolen kommer. Vi ångrar att vi bokat middag i matsalen och önskar oss picknick på stranden. Stranden är outstanding. Kito är förtjust men det där med att bada är otäckt, jaga vattnet är roligare.

 

På vägen hem lossnar kopplet och Kito får en extra runda bland fåren, som bräker och flyttar sig lite. Som tur är tröttnar han snabbt men har svårt att komma tillbaka till oss på grund av elstängslet som han överhuvudtaget inte såg när han rusade in i hagen. Matte är inte helt lycklig över hans eskapader.

 

Maten visar sig vara en fullträff, rödspätta och en härlig efterrätt på det. Det är varmt i matsalen och klädseln varierar. Semesterstämning.

 

En del ljud i korridoren förbryllar Kito som har svårt att koppla av, tänk om någon kommer in till oss? När han får sova i mattes säng går det bättre.

 

Rekommenderar varmt hotellet www.nymindegabkro.dk, vi bokade via booking.com.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0