Onsdag 16 juli Skagen

Kito väntar snällt på hotellrummet medan vi äter frukost, därefter blir det promenad till hundaffären. En felläsning av kartan leder till en lång omväg på stenunderlag och när vi kommer fram är djuraffären stängd. Det enda positiva med detta är väl att det blir många steg på stegräknaren.

 

Vi går vidare mot Grenen, där Kattegatt och Skagerack möts. Det är strålande sol och det känns som om resten av Skagen också är på väg dit. Själva Grenen är svår att se på grund av folksamlingen, jag känner i alla fall att vattnet är iskallt och tanken på bad är helt frånvarande. Sandormen, vagn bakom traktor, är alternativt transportsätt, det går bra att lösa biljett från Grenen om man inte vill gå tillbaka.

 

I Sandormens fotspår minskar äntligen folkmängden. Sanden piskar runt benen i blåsten men det blir fina bilder. Härlig sommarkänsla med sand, vind och hav och oändligheten och jag skulle kunna gått hela udden tillbaka.

 

Det blir mat i Skagen som är en trevlig liten by med gott om shopping, inte så mycket krimskrams utan en hel del som skulle kunna komma väl till pass. Istället går vi tillbaka till hotellet för en välbehövlig paus, Kito somnar genast på gräsmattan utanför rummet.

 

Nu tar vi bilen till hundaffären och se, det blir ett nytt koppel! Det blir också en tur till Skagens museum , där det är en stor utställning om Laurits Tuxen, en av Skagenmålarna. Hundar får inte komma in och vi skiftas om, utan stress tar besöket knappt en halvtimme var. Museet är charmigt men litet och ett nytt är under uppbyggnad vilket förhoppningsvis ger utrymme för mer konst.

 

Vi kör vidare till Råbjerg Mile som skapades i samband med sandflykt under 1500-talet. Den är en ca 1000 m bred och 1000 m lång sandhög som rör sig i öst-nordöstlig riktning mot Kattegatt med mer än 15 m om året. I kvällssolen var den magnifik.

 

Det blev över 32.000 steg på stegräknaren, omräknat ca 2,2 mil. Ingen hade problem att sova.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0