Tur 2 Vista do Rei - Sete Cidades

Väldigt skönt med tidsskillnad, trots att vi sover länge är vi uppe redan vid åttatiden. Idag var det dags för Lövlands tur nummer 2, Vista do Rei – Sete Cidades. Vi tänkte dock öka den lite så att vi kom tillbaka igen och i slutändan blev det inte alls som det var tänkt, tror vi.

 

Vi körde mycket riktigt till Vista do Rei, berömd utkikspunkt där vi såg öns första souvenirförsäljare. Utsikten var tjusig. Vi vek snabbt av mot en gul/röd markerad skogsväg och hasade oss ca 300 höjdmeter nedåt, ja, George skuttade och jag var mer försiktig av rädsla för glidande grusmassor. Så småningom kom vi ner i kohöjd och till slut till byn Sete Cidades. Det kom en kvinna som vi tror var från orten och frågade om bussen kommit förbi, konstaterade att stället var urtrist och hoppades att det ännu fanns tid till bussen så hon slapp vänta fyra timmar till nästa.  Vi såg inget som fick oss att tycka annorlunda och det där med öppna affärer och så kan man bara stryka.

 

Vi satte oss i solen vid sidan om kohagen och åt medhavda mackor och någon bar med nötter. Dags att bege sig bort mot den vackra bron, som verkligen är idyllisk. Finns strövområden åt båda hållen från bron. Vi var emellertid angelägna om att komma tillbaka till bilen så vi valde stora vägen. Dags att gå höjdmetrarna uppåt. Vi gick och vi gick och vi gick och vi gick.

 

Det fanns många rastplatser där det gick bra att grilla. Det fanns en hel del skogsarbetare. Flera utsiktsplatser passerade vi. En del bilar passerade oss. Vi passerade oändligt med blommor, bland annat Afrikas lilja och miljontals hortensior. Kor var rikliga men inga får och endast ett fåtal getter har vi sett. En enda hund skällde ut oss idag.

 

Vi gick således runt både Lagoa Verde och Lagoa de Santiago. Stor del av vägen var betong och en del asfalt så våra fötter och ben är nu, liksom igår, ganska trötta. Till slut kom vi faktiskt tillbaka till bilen, trevligt också med toalett på plats och utsikt åt andra hållet ut över Atlanten. En härlig tur fast lite väl mycket bilväg blev det.

 

Vi körde tillbaka den väg vi gått för att försöka köra nordkanten på största sjön Lagoa Azul men vi lyckades inte pricka in rätt väg utan körde istället till köpcentrat Parque Atlantique för att äta hamburgare och shoppa lite mer proviant. Vi har haft svårt att hitta någon restaurang här. Otippat hittade vi också julklapp till Arvid och skor till George.

 

Stegräknaren visar på nästan 22.000 steg idag! Dessutom har hotellet skruvat igång varmvattnet så jag ser fram emot hårtvätt och en ordentlig dusch. Därefter planerar vi att hänga i närheten av wifi på hotellet resten av kvällen…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0