Route 10 Lagoa das Furnas

Idag tog vi motorvägen till Lagoa das Furnas, Lövlands tripp nummer 10. Vi började vid de heta källorna, Caldeiras, vid norra sidan av sjön och gick sedan helt enkelt runt sjön motsols.

 

I början av vår tur småregnade det och både regnjacka och sydväst kom till användning. Ganska fort kom solen fram och vätan uppifrån försvann. Efter att ha passerat bland annat en bambugång hamnade vi i gungan hängande från ett väldigt tjusigt, stort träd. Det var underbart att sitta där. Vi åt lite snacks med vatten och filosoferade om vänliga träd. Utsikten över sjön badade i solljus och jag hade kunnat sitta där hur länge som helst.

 

Runt hela sjön fanns olika träskulpturer på fallna gamla träd, tillkomna i en tävling 2012.

 

Kyrkan José do Canto hade behövt en genomgripande renovering men jag tror att det skulle vara väldigt jobbigt att bo på en så liten ö som San Miguel, så den uppgiften får anstå till någon annan.  En mängd vackra hus i olika skick fanns sedan på högersidan av bilvägen. Tillfartsvägarna leder rakt upp med väldig lutning och de mossbeklädda vägarna hoppas jag de rensar innan någon tar sig uppför, annars måste det bli rena halkbanan. Synd att husen får förfalla!

 

Det var en ganska behaglig promenad på ca 5 km utan någon som helst lutning för oss. Tillbaka vid bilen fanns toaletter men restaurangen var tyvärr stängd, liksom alla andra restauranger vi sett. Vi tog oss in till den lilla staden Furnas men beslutade hoppa över bad bland heta källor och kände heller ingen lust att hoppa in på någon pub. Tog oss tillbaka till vårt kära shoppingcenter, åt och jag sitter nu på balkongen, tittar på någon enstaka surfare och en segelbåt som parerar svallvågorna efter en tungt laddad båt som skulle kunna vara en valskådarbåt? Himlen skiftar i ljusblått, blekrosa och gråvitt och vågorna dånar mot stranden. Här är verkligen vackert och det måste vara alldeles underbart på sommaren när hela ön blommar.

 

Dagens sista bild är från Porto Formoso på norra sidan av ön, kunde inte motstå en liten tur ner mot hamnen men hela byn var enkelriktad och körningen inte helt enkelt, det blev aldrig något stopp där men ett foto från utsiktsplatsen.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0