Trekking på Mae Tang River

Vi bokade en tvådagars trekking på Mae Tang River genom Chiang Dao Nest hemifrån. De tillhandahöll transporter, chaufförer, guide, bambuflotteexpert, sovsäckar mm och allt var väl organiserat. Texter efter varje bildserie, bilder Thailand juli 2013.

 

Det var en annorlunda tur som gav mycket att fundera över. Bergsfolken i norra Thailand består av olika minoriteter, vi bodde över hos Karen som har invandrat sedan 1700-talet, ursprung okänt. Vi träffade även på andra bergsfolk, många har kommit från Kina och Burma under 1900-talet pga svårigheter i sina hemländer. Bergsfolken lever fattigt och enkelt.

 

Vår tur innehöll mer rafting än vad vi trodde, samtidigt var vi glada att slippa alltför mycket vandring i djungeln. Vi var glada att allt var packat i vattentäta väskor och Teva-sandaler och ficklampor kom väl till pass. Vi använde också myggmedel och vodka, skönt att skölja av småsår med något rent. Toalettpapper är bra att ta med om man använder sådant, hur de som bor på ställena använder vattentunna och skopa för att hålla sig rena har vi inte klurat ut än. Handsprit kan ersätta vodka utvärtes. Thaiskynken att lägga om kudden som inte hade nybytt kuddvar kändes fräscht. Hade det varit två sekunder mer sol än vad vi fick hade vi inte klarat oss utan solskyddsfaktor.

 

Vi åt malariatabletter där och gör det fortfarande, inga hallucinationer men magen i olag. Möjligen fick George något myggbett men flitigt användande av myggmedel och ont om myggor gjorde att malariamedicin kändes överflödig. Hör med vaccinationscentral.

 

Kläder halvlånga byxor, linne samt en bomullströja kändes bra. Regnskynke fick vi från hotellet.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0