Trekking – övernattning i Karen village Pate Kao Lam

 
 

Den som hade räknat på den ursprungliga bron i detta lilla samhälle hade räknat alldeles fel eller så hade det hänt något annat. Vi bodde i en egen sovsal, Carin var inte helt nöjd med standarden och det är inte utan att hon kan ha rätt. Guiderna lagade god kvällsmat till oss med mat medhavd från Chiang Dao Nest och Carin och George red elefant.

 

Ingick egen hund i paketet som vaktade oss under natten och noga kontrollerade om några smulor föll från vårt bord.

 

På kvällen kom sex små flickor och ville sälja hantverk till oss. De kom inte från samma familj men hade läst engelska i skolan. Var det något vi ville köpa? Ja, vad gör man, det går ju inte att köpa från en? Naturligtvis köpte vi en sak av varje och blev således av med 700 THB, ca 150 kr, ett säkerligen välkommet tillskott till förhoppningsvis nya kläder eller liknande.

 

Människorna i byn verkade glada och frimodiga. Man vet inte varifrån Karen folket kommer men de vill gärna leva i samklang med naturen, många har blivit kristna. Det kom en tolk på kvällen och han presenterade sig mycket riktigt som kristen. Det fanns grisar, kor och vattenbufflar lite överallt och vi somnade strax efter åtta eftersom det var kolmörkt och vaknade när två ettriga tuppar började gala i olika tonart. Strax följde byns övriga tuppar efter.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0