Trekking – lunch dag 2 Lisubyn Porg Ngant

 
 

Vi fick lunch här och utsikten över floden var fantastisk. Dock försvann människorna och vi lämnades ensamma med djuren. Den lilla kattungen var full med skabb och hade bara enstaka hårstrån, jag kunde inte låta bli att ge den av tonfisken som vi tyckte smaka jäst. Sedan kom fler katter och sedan kom några hundar som såg förfärliga ut. De ville gärna ha resterna av vår mat.

 

Så småningom kom flickan som såg ut att vara runt tjugo år tillbaka och samlade ihop våra fat. Utan att dölja något gick hon någon enstaka meter bort, samlade ihop det hon kunde använda sedan och lade i kylen (kyld med isbitar) och gav resterna till en liten flicka. Den lilla flickan lämnades sedan ensam att äta upp våra rester och därefter tog hundarna för sig från hennes tallrik efter några morranden.

 

Vi tyckte det var ren misär och väldigt otrevligt. Samtidigt var det ju bra att vi kom dit så att de fick några pengar överhuvudtaget. Vi köpte tre läsk och betalade för fyra, inga pengar för oss överhuvudtaget men kanske för dem. Pratade med Poh på Chiang Dao Nest om detta och hon sa att Lisu bara tog hand om barnen innan de kunde gå, sedan får de klara sig själva. Stämmer inte alls med min guidebok som säger att Lisu är mycket sociala. Vi såg inga tecken alls på det, inte ens när den lilla flickan fick Carins kakor log hon.

 

Det var oerhört skönt att ta sig från detta ställe och sätta sig på flotten igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0