På promenad före superstormen

Vid åttatiden imorse gav vi oss ut på promenad för att se om vi kunde gå något kvarter och se hur här ser ut. Vi promenerade bort till Times Square som var väldigt tomt på folk. Vi gick omväxlande på 5th Avenue och Broadway förbi Flatiron Building och fikade på vägen. Det regnade en del men mellan husen var det lä. Olika filmteam ute och förevigade inför stormen.

Tunnelbanor, museer och de flesta affärer har varit stängda idag. Vi hittade ganska snart en affär som sålde adaptrar. Lycka! Gott om plats på trottoarerna så varför inte fortsätta att gå? Vi gick ända ner till sydspetsen av Manhattan i avsikt att se havet, men när vi närmade oss blåste det kraftigt och det kändes lite osäkert med nybyggnationen på Ground Zero, hur har de förtöjt byggmaterialet? Vad får vi i huvudet? Så vi vände om och helt genomblöta satte vi oss på en kinarestaurang.

God sushi till bra pris, varmt te, kallt te och lite rödvin. Fin utsikt, full kontroll över gatan. Ända till två personer och satte upp stora skivor framför fönsterna. Borrljudet förtog lite av stämningen...

7th Avenue hem, bland annat modets aveny, kändes som om vår klädsel avvek kraftigt från de flesta modenormer. Genomblöta gick vi in på Food Emporium och utökade vårt mat- och drycklager. Hittade vatten!

Sandsäckar finns på många ställen och, som sagt, det mesta är stängt. Vi var hemma igen vid 13.30. Våra kläder hänger nu på tork och vi är sysselsatta med korsord, tidningar, böcker och så naturligtvis rapporterna från orkanen på TV. Vi kommer inte att gå ut mer ikväll. Inte mycket kommer att fungera imorgon heller men vi hoppas kunna komma ut och gå. Mor o jag har biljetter till Metropolitan Opera imorgon kväll och de hänger nog tyvärr löst. Alla föreställningar inställda idag. Nåja, det tar vi imorgon. Nu njuter vi av värme, oväder utanför fönstret och är rädda om oss.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0