Torsdag

Det började inte så bra idag, vi fick vänta ett par timmar innan vår bokade busstur kom igång. Det är svinkallt här och det känns knappt som om jag blivit varm ännu. Till slut kom vi faktiskt iväg och ända ner till sydspetsen av Manhattan med tillhörande båttur förbi Frihetsgudinnan och Ellis Island. Det saknas fortfarande ström i söder så det går inte att besöka t ex Ellis Island, något jag sett fram emot eftersom jag uppskattade museet väldigt mycket förra gången. Det är något särskilt med platsen och skulle på något sätt bli en fortsättning från Smålandsresan i somras.

Det är kö till bensinstationerna för tankning. I stort sett alla affärer nedanför 30e gatan är stängda, fler ju längre ner man kommer. Det beror dels på att personalen har svårt att ta sig till jobbet, ett problem som håller på att lösas, men också på att det är mörkt och betalningsmaskinerna inte fungerar pga elbrist. Någon matvaruaffär hade loppis utanför på gatan för att bli av med alla varor som tinar och förfars. Vi hör att invånarna är bekymrade över kriminalitet i skydd av mörker och elbrist.

Ground Zero är översvämmat men vi fick se det från byggnaden mitt emot. Börsen har kommit igång men det är ganska tomt på gatorna söderöver. Midtown är det i stort sett som vanligt igen. Parkerna är dock fortfarande stängda. Mycket trafik eftersom bara sporadiska linjer i tunnelbanan fungerar.

Vi var nöjda med bussturen till slut och fick en kort paus inom hotellet innan det var dags för Spiderman Turn Off the Dark. En kul föreställning med mycket effekter och förvånansvärt bra sång. Handlingen sådär men det spelar inte så stor roll. Rekommenderas gärna. Naturligtvis avslutades föreställningen med insamling till förmån av offer för superstormen.

Amerikansk mat är konstig. Det mesta är indränkt med fett och inte mycket är naturligt. Man steker i sprayfett och i smoothies o liknande finns non-fat yoghurt. Mycket vitt bröd och väldigt mycket mackor. Naturligtvis finns annan mat också men då mindre lättillgängligt och dyrare. Vi har väl inte precis satsat på gourmetmat men hemma är det betydligt enklare att hitta vettig mat.

Nu har vi snart vant oss vid amerikansk tid och alla är fortfarande vakna fastän klockan är 23.15. Rekord!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0