Äntligen sightseeing!

Nu börjar New York återgå till det normala! Trafikstockningar och ett myllrande folkliv.

Det började lite försiktigt imorse, vi såg till att vara på Metropolitan Opera kl 10. Efter en kort kö kunde vi byta gårdagens biljetter mot nya på fredag!!!!!!!!!!! Yes, det blir således Turandot på the Met! Om det inte blir en ny storm förstås…

Pratade med en danska som jobbar i the Met Shop. Hon bor egentligen på södra Manhattan men pga brist på el och vatten bor hon tillfälligt på hotell på 45e gatan. En gräns för el mm verkar gå ungefär där vi bor på 42a gatan.

Mot vår förmodan lyckades vi promenera längs vägen tvärs över Central Park. På grund av fallna och halvfallna träd blev det tyvärr ingen promenad i parken. Utanför Metropolitan Museum of Art stoppade vi i oss varsin korv och två pretzles, amerikanska kringlor. Tur, för när vi kom in sa de att alla matställen på museet var stängda eftersom de var ”heavily understaffed”. Nedervåningen på museet var öppen men inte ovanvåningen. Inte många som orkar ha någon behållning av båda våningarna på en gång i vilket fall, museet är gigantiskt. Men vi hittade en öppen restaurang!

Vidare mot Guggenheims där vi inte gick in utan tog en taxi till Barnes & Nobles. Den största bokhandeln ligger på 14e gatan enligt vår taxichaufför men pga elbristen och därmed totalt mörker i affären så tog vi en bokhandel längre norrut. Bra, för vi tillbringade ändå en hel del tid där. Killarna kom ut med varsin gigantisk kasse, tur de hade lite packning med sig hit.

Bärandes på alla böckerna tog vi oss till Empire State Building för att se om kön var hanterbar. Det var den! Antar att de flesta trodde att hissen stod stilla pga elbrist men det gjorde den inte. Kanske har de eget elverk? Stod inte att läsa i det lilla häftet jag köpte. Kul att se New York från ovan förutom att batteriet i min stora kamera var helt dött. Hur arg kan man bli på sig själv? Nu är det på laddning.

Mat på Sburro och sedan hem efter drygt 9 timmar, trötta i fötterna men glada att äntligen ha fått se något. Vi har t o m bytt från katastrofkanalen på TVn och övergått till komedier.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0