Lästips Svalbard

Det där med köp 4 pocketböcker till priset av 3 gillar jag. Köper man 4 böcker samtidigt räcker det ju med att man är säker på en eller två av dem, så blir de andra bonus nästan gratis. Köpte således på vinst och förlust Svante Lyséns Polarnattens leende, kolsvart omslag med en vit isbjörn i motljus på. Vem faller inte för den bilden?

 

1996-97 bodde Svante Lysén tillsammans med Leena Björklund ett drygt år på Svalbard. Boken handlar om planeringen av resan och hur de hade det under sin vistelse, både i midnattssol och totalt mörker. Hur bor man, vad gör man, vilka djur ser man? Inte minst kan man titta på kartan och se var Svalbard ligger om man skulle ha missat det, dvs långt ovanför Nordkap mellan Grönland och Franz Josef Land.

 

Lysén beskrev landskapet så målande att jag blev tvungen att köpa Vinterpalatset, en bok med samma, lite förkortade historia tillsammans med bilder från deras äventyr. Rekommenderas!

 

Ibland är det härligt att få uppleva andras äventyr uppkrupen i soffhörnan. Ett kortare besök på Svalbard skulle vara lockande, men inte ett helt år under de omständigheterna… Eller vad tycker du?

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197554286
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=919755426X


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0