Sri Lanka

Denna gång har mycket fakta hamnat under bilderna, se Bilder Sri Lanka till höger.

Blev inte lika förtjust i Sri Lanka som jag trodde jag skulle bli. Stranden underbar, fantastiska landskap är på plussidan. Väldigt intensiva försäljare på minus. Så fort vi visar oss någonstans kommer det någon och vill ha pengar och inte på ett särskilt trevligt sätt, det är ganska enerverande. Vi har ändå varit tämligen tydliga på att vi inte är intresserade.

Vi har nästan inte sett några arbetande kvinnor vilket jag inte alls var beredd på. Känns mycket mansdominerat här, synd för kvinnorna har fantastiska kläder och mjukar upp intrycket.

Var glad att vi inte hyrde bil och körde själva, trafiken här är verkligen förfärlig och går inte att jämföra med Thailands, som är rena bilskolekörningen i jämförelse. För att försäkringen ska gälla måste man ha Sri Lankesiskt körkort.

Runt hotellet saknas uttagsautomat i bank vilket försvårat tillvaron något. Det mesta men inte allt går att betala med kort.

Ja, idag är sista dagen och då brukar man ju längta hem, så det ger kanske ingen rättvis bedömning av Sri Lanka. Väldigt roligt att ha varit här men inte ett resmål som lockar omedelbart igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0