Lästips camping

Det fungerar alldeles utmärkt med de gamla vanliga reseguiderna när man ska ut och campa. Som den uppmärksamme läsaren upptäckt har vi också hittat campingplatser via vägatlasen, campingplatser är utmärkta med ett litet trekantigt tält och har man tur är det en bra camping, har man otur en sämre. Vill man ha lite säkrare tips finns det bättre sätt.

 

För det första ska man se till att ha med en bra vägatlas över det område man har tänkt bege sig till. Vi använder Motormännens vägatlas, antingen över Sverige eller Europa.

 

De campingar som är anslutna till SCR, vilket är en mycket stor del av Sveriges campingplatser, återfinns dels på www.camping.se, dels i en tidning som kommer ut varje år och kan fås på din lokala camping. SCR tillhandahåller också campingkort, naturligtvis mot en avgift. www.campingkartan.se har jag inte använt men den verkar spännande med rating från olika campinggäster. Letar förtvivlat efter den broschyr som innehåller campingplatser som INTE är anslutna till SCR men den har tyvärr rymt så jag får återkomma med detta.

 

Tyskarna är bra på camping och förutsatt att skoltyskan sitter där den ska kan ADACs Campingböcker rekommenderas. www.bordatlas.de har också böcker och givetvis en iphone-app. Motsvarande på engelska är AA Caravan and Camping Europe. Finns att köpa på bland annat Adlibris och kanske i din lokala bokhandel.

 

Olika sammanslutningar har egna broschyrer, t ex Topcamp som finns i Danmark och Sverige. http://www.leadingcampings.co.uk/partners.asp ger tips om en mängd fina campingar i Europa.

 

www.stenaline.se och www.scandlines.se lämnar uppgifter om vad det kostar att ta campingekipaget på färjan. Motsvarande för bron är www.oresundsbron.com. Det finns naturligtvis fler router att välja på, bara att söka på nätet.

 

Broschyrer i mängder finns på campingplatser, turistbyråer och vid färjelägen.

 

Tänk också på att det inte alltid är de campingar med högst betyg som ger störst upplevelse. Ibland är det underbart med en liten lokal camping med fin miljö men kanske inte faciliteter i absolut topp.

 

För min del är det resmålen som hägrar och inte ressättet, den enda riktiga campingbok jag läst är Pettsson tältar, och den kan jag varmt rekommendera. Har också sett ”Vi hade i alla fall tur med vädret” från 1980, bidrar inte till campinglängtan men är rätt kul.

 http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172706635


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0