Lästips Jordanien, forts

Sophie Heine, svensk journalist bosatt i Amman, har skrivit Två sorters Drömmar Kvinnoliv i Mellanöstern om jordanska kvinnor. Hon har hittat en mängd olika kvinnor i olika situationer och låter dem komma till tals i sin bok. Välskriven, intressant och berikande, kan jag varmt rekommendera.

En helt annan infallsvinkel på den arabiska världen har Lawrence Wright i Al-Qaida och vägen till 11 september. Cecilia tyckte absolut att jag skulle packa ner denna bok i resväskan och inte visa den på planet men vi flög ju faktiskt med SAS och det var bara turister i närheten. Boken är faktaspäckad och kräver en del av sin läsare men ger en bra bakgrund till terrorismens utveckling och Al-Qaida, den är värd att läsa igenom.

Återstår TE Lawrence egen bok, Seven Pillars of Wisdom, om sin tid i arabvärlden. Kanske blir det Tusen och en natt i stället, det var längesedan.

Coffee-table böcker fanns att köpa i Jordanien men har inte hittat några här hemma. Lonely Planets Jordanien guide gav bra information inför vår utflykt till Wadi Rum.

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9171305866
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=1741047382

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0